Wednesday, July 29, 2009

shake your booty!!

Finally, after almost 2 months, baru aku dpt nk publish story ni..haha..

(entry ni pasal besday aku yg da berzaman tu, tp still nk citer gak..:P )


First skali, trimer kaseh bebanyak kat semua yg wish besday aku..nak list kat sini kang takot ader yg tertinggal namer, x pasal2 aku kene ‘gam’..haha.. Kalo korang x tanyer pun aku nk bgtau gak, besday aku 31 may aritu. Org 1st yg wish before tu ialah encik muhammad alif bin hamdan..hehehehe..(terblushing sendri)..ahha


Kesahnyer, 23/5 = da abes exam..yeay, aku ikut Dayah (utp) ngan Syahmi gi mkn kfc. Tengah bizi2 kat meje, tetibe syahmi datang bwk 1 kek. Rupernyer diorang wat surprise. Diorg ckp nak tnggu 31 hb takot lak time tu bizi sebab 1st june da start intern. Biler time 31 hb tu ramai gak yg wish via sms,fb,im. Mekaseh byk2..sweet sgt korg....:)



Skang, nak msuk kat part yg ader kene mengene ngan title entry ni.. Hehe. .


Mende ni jadi ari rabu bertarikh 3 june 2009. Dlm tengahari tu, Dayah (gombak nyer ok..hehe) sms ckp pasal nak carry on ngan plan for dinner at The Curve.. aku cam bese la, available je bab2 makan ni.. then sms Manpreet for details and as usual, still on..


Tepat kul 5, aku pun straight angkat kaki dari colgate..haha..Pastu, naik tren gi kelana jaya sebab diorang tnggu aku kat situ. Diorang tu = manpreet,faten,amal ngan shayna..Dayah lak kater dier ader keje so x dapat ikut..


Smpai je kelana jaya, msuk je perut kerete myvi manpreet tu, kitorang pun berangkat gi The Curve.. Smpai2 je, diorang decide nak makan kat Bubba Gum Shrimp. First time kitorang makan kat situ( ke aku je?haha), so nak order pun blur..


Ok, pendekkan citer, time da order tu, manpreet cakap digicam dier tertinggal dlm kete, so nak gi amek la.. Dier ajak faten skali time tu. Aku,amal ngan shayna borak2 cam bese...Tapi cam pelik, lamer gak diorg gi amek mende alah tu.. Diorang balek je kitorg pun mkn la. Punyer la kenyang giler..


Skali biler table da clear, tiba2, datang la pakcik waiter yg bermuker garang..Ok aku bagi nickname pakcik G la. Pakcik G tu dtg bwk kek ke meje kitorang. Aku pun blur gi tanyer, “saper nyer besday?”. Then pakcik G tu tarik 1 krusi, suruh aku stand atas krusi tu. Aku pun cam blur lagi, pastu diorang ckp, “besday ko la”. Haha. Pakcik G tu paksa gak aku diri atas krusi tu. Aku pun cuak tgk muker pakcik G yg garang tu, gi la berdiri kejap. Malu kot. Hahaha..


Then, waiter2 kat situ duk nyanyi lagu besday yg paling pelik aku pernah dengar. Bukan aku je, diorang pun pelik. Aku raser cam nak lompat turun je da time tu, tetiber ader lak lirik “shake your booty”. Ape kejadah nak suruh aku shake my booty baru dapat kek. Huwaaa. Gilo aper. Aku ni da la pompuan melayu terakhir. (ok tipu). Still melayu. Haha. Diorang lak sebok tngkap gmbar ngan video lagi. Hisyh. Aku raser nk meraung je tengok muker pakcik G tu suruh aku shake booty time aku tengah berdiri atas krusi tu. Tapi ngan semangat yg kental, aku turun je. Isk. Turun2 je, diorang suruh aku tiup lilin. Kitorg pun dengan sedaya upaya (skema giler) try untuk abeskan kek tu sebab da kenyang giler kot. Last2,abes gak la kirenyer kek tu. Perut da buncit, kitorg pun berlalu pergi. Haha. Tp siyes best pengalaman tu. Terimer kaseh banyak2 korang. Korang mmg kawan yg baek ngan sweet (dayah pun trmasuk skali..in spirit mcm manpreet ckp.) :)



Aku igt ader omputeh ckp, tp x ingat la exact word. Rasernyer camni kot “a picture says a thousand words". So korg tgk la sendri….layan~~haha





kanak2 utp yg keriangan..haha



amal ngan shayna yg nk gak posing time mkn..ngeh2


muker faten yg frust after manpreet curik kentang dier..haha


siyes aku xprasan kat blakang aku ni..isk2



"besday saper ni?" - aku yg blur


muker pakcik G pakse aku naek krusi..waaaa


tidak~~~

camne nak abeskan ni~~ naseb baek sedap..:)


tiup la lilin tu~


shayna, faten, manpreet, amal,me and dayah(pilih hang nk jadi aper atas meje tu..hehe)



4 comments:

Anonymous said...

sweetnye dapat birthday surprise macam tu, hihi. nak jugak la..


-aCon-

bLueSpeCky said...

hehe..siler ar apply kat membe2..:)

dya said...

finally after almost 2 months. :)
kat fb, manpreet tag ong sebelah dia. huhu~

bLueSpeCky said...

hoho..okeyh2..so hang kat situ la ek..pasni make sure picture sumer org ader..haha