Thursday, July 9, 2009

friends are precious..part one

hoho..im back..

arini nak criter pasal membe2 aku la..yg asal usul dari skolah semerbak dlu..hehe

camne nak criter ek..ikut kronologi ar ek..


1) Shayna

Shayna a.k.a Shahrina anak pakcik Ashaari..

Dier ni aku kenal dri form 1 lgi..time tu dier duk seblah aku..kat klas 1 Luhur..skema btol namer kelas aku..haha..nk recall jap zaman skolah..shayna ni ala2 tomboy gak time tu..sesuai ar ngan aku..kitorg duk depan skali..tepi tingkap..nampak padang skolah..hobi feberet time tu mesti ar mengusha orang2 kat padang skolah tu..haha..zaman kanak2..

shayna ni walaupun ganaz tapi baek per..(kene banje aku ni)..hehe..dier ni suker tulis cerpen time tu..banyak cerpen2 bes dier tulis..suker aku bacer..lgi 1 secret dier,rupernyer kuat layan industan gak walaupun ganaz2 tu..hehe..dier ni anak last, ader duer org abang..tp abang dier aku xder la usha ek..ngeh2..


aper lagi ek nk citer pasal dier..ha, lgi 1 dulu aku ngan dier suker kaco sorg brader ni..kitorg pnggil dier azam-azim sbb xtau namer dier azam ke azim..haha..siap ader skali tu shayna gi jerit tanyer namer brader tu time brader tu kat padang skolah..tp aku da luper namer dier aper..hahaha..lagi 1 mende yg aku ngan shayna slalu wat dulu = buku pantun merepek..haha ..yang buku pantun ni aku,shayna ngan cha(dier ni aku citer next ek..) ar yg wat..da wat merepek pastu gelak bacer pantun tu balek..haha..aper motip nyer ntah..sajer bersuker ria zaman kanak2..ngeh2..

rasernyer banyak lagi mende yg bes tp kang aku citer pasal dier sorang lak, yang laen ader lagi nk citer ni..hehe

skang ni shayna da makin ayu ( point of view aku la)..ganaz tu still but more feminine la skang..siap da berpunyer da skang ni..
good for her la..:)


ok,now lets move to the next person..

2) Cha

Cha a.k.a Natasha anak pakcik Abdullah or namer omputeh nyer Popovic..aku knal dier ni pun time form 1..muler2 dier masuk klas and cikgu aku introduce, muker innocent je aku tgk minah ni..haha..aku ngan shayna lak tengah pikir2 camne lak nak speaking ngan anak omputeh ni..da la dier duk blakang meje kitorg..aku yang xbaper nk pandai speaking lgi time tu biarkan shayna je yg mulerkan sesi perkenalan ngan anak omputeh ni..skali anak omputeh tu leh cakap melayu da..cakap nogori lagi..hahahha..klaka2..

biler da kenal tu, muler ar kitorg nyer three musketeer..ngeh2..aku,shayna n cha..inseparable..time tu baru kenal cha ni..xder maknenyer nk innocent minah ni..yg part paling best, time dier gelak..pontianak dengar pun bleh lari..haha..time masuk form 2, kitorg bertiger dpt jd librarian..kene dtg pgi2 jage library (sbb skolah petang)..tp aku raser kalo ar librarian tu
makan gaji, mampus kitorg xdapat gaji langsung..hahahhaa..sbbnyer, time jage library leh lak gi tgk mtv kat astro..tu sbb cha ar bawak kad astro tu..cucuk kat astro kat library tu, dpt tgk mtv..hahahha..

lgi 1, kitorg suker ponteng keje pastu fly gi umah cha..time tu dier duk sri gombak lgi..kitorg pun fly naek bas 41 (bas intrakota ek,rapid kl blum ader lgi..hehe)..time tu bayar 90 sen je..tp dak skolah dpt murah time tu, xigt baper, maybe 50 sen..byk kali gak ar kitorg fly gi umah cha..sajer duk lepak2..kadang2 borak2 ngan bibik dier..haha..bes sgt time tu..lagi 1, taste cha ni slalu pelik2..dier ader usha sorg drebar bas ni tau..dier ckp kat aku ngan shayna,muker drebar tu macam model Guess..dier panggil drebar tu amad..then, 1 hari, cha ni pun tunjuk la muker drebar tu kat area umah dier time tu..aku ngan shayna punyer gelak..smpai cangkung2 kat tepi jalan tu..hahaha..sbbnyer muker bkn cam model guess,cam model angkat tong gas pun ader..hahahaha klaka..tu antare memori paling bes la..and lgi 1, biler da nk gi skolah time petang tu, kitorg bertige slalu dpt 1 bas ngan brader2 yg nk gi kolej..kitorg bgi namer brader2 tu = 'abang ramai2'..diorg ni giler..suker maen loceng,pastu suker wat bising dlm bas..pastu siap leh ngumpat ngan kitorg pasal cikgu2 kat semerbak tu..ex semerbak rupernyer..haha..

time aku msuk mrsm, cha lak pindah subang..da jarang jumper dier..sob2..skang ni pun dier jarang gak dtg..dulu guner kete mak dier rajen lak..ni da ader kete sendri, jd malas lak..pelik btol membe aku sorg ni..haha


ok,next person

3) dayah

dayah a.k.a nurul hidayah anak pakcik Abdullah..haha..lamer da aku knal dier ni..dr zaman skolah rendah..tp knal as a classmate je la..dier ni peacemaker dlm geng kitorg..haha..sbb dier la paling neutral skali and paling sabar skali ar biler kitorg wat loyar buruk smpai tahap nk kene mkn penampo..hahah..tp jangan maen2, tangan dier kalo tampar org leh pengsan tau (ramai org ckp la)..haha..

start kamceng ngan dier ni kat semerbak ar kot..xigt lak form baper tpi around ngan membe2 laen kot..hehe..dayah ni rajen layan prangai kitorg ni..pandai masak kuah spageti yg sedap n buat org addicted..nyum2..tringat lak..aper lgi ek pasal dayah ni..dier ni mmg very good listener..
suker dgr problem kitorg..and dier suker kitorg gi umah dier..hahaha..lepak2 smbil maen ngan anak sdare dier yg kiut miut tu..time skolah dier ni senyap je slalunyer..tp ader skali tu dier gi marah husin..dier tengking lak tu depan2 klas..sumer org terdiam..sian aku tgk husin terkebil2 tp saper suruh dier annoying sgt..blum sempat org laen nk sound, dayah da gi sound dlu..dasat2..
jgn maen2..garang tau kalo x kene tempatnyer..hehe..tp baek..ayu bangat dong..:)

skang ni dier kat upm, amek biotech..da final year da..nnt dier grad dulu dr aku..huwaa..cpt btol maser berlalu..huhu..and dier la yg ader blog ( nk ngorat klik sini) dlu antare geng kitorg..hehe..n saper lgi x nyemak kat blog dier tu kalo bkn muker kitorg je..hahaha..


skang nk gi citer pasal org laen lak

4) manpreet

a.k.a manpreet a/p aiseh luper lagi namer ayah dier..haha..xper2..next time..manpreet ni time skolah, dier ni pengawas..tp dier gi join geng kitorg,trus jdi pengganas..hahaha..aku raser bdak2 semerbak tu pun pelik camne manpreet leh terpengaruh ngan kitorg ni..haha..time rehat, manpreet ni akan kuar awal sbb dier pengawas..time dier nk kuar tu, masing2 hulur duet kat dier nk kirim belikan kueh bom ( time tu feberet dowh)..haha..nnt time rehat kitorg ber-8 or ber-7 slalunyer akan lepak blakang koperasi skolah..time tu nnt manpreet akan datang ngan tocang dier tu..haha..sori2..nnt dier mesti datang ngan poket penuh sbb penuh ngan kueh bom..
sian dier asek kene jdi tukang beli je..saper suruh dier leh kuar rehat awal..haha..

dier ni dlu gi skolah naek beskal kaler merah dier..kitorg panggil ferrari..hahaha..gedik btul panggil ferrari..aku igt lgi time form 3, dier ni la tok guru english aku..time tu dier duk blakang aku dlm klas..sket2 aku pusing blakang tanyer dier..mmg xsia2 aku berguru ngan dier, english pmr aku trus A kot..hehe..kalo x mmg cam hampeh je tunggang langgang english aku..

kalo dulu dier slalu jln2 ngan ferrari dier tu, skang ni dier da leh drive..n dier la yg paling rajen nk gi amek kitorg kat umah sbb nk kuar..haha..sian dier..aku nyer umah da ar jalan kecik..sanggup tu..terharu2..hehe..manpreet ni hot gak sbenanyer..byk org minat tp jual mahal..muahahaha..she's waitin for the right person i guess..xper2, muder lgi..dier ni ambition dier nk jadi lawyer..skang pun tgh amek law kat ATC college (xsure la namer kolej dier)..huhu..
aku da plan ngan dier da, kalo aper2 hal dier je jd lawyer aku..haha..lgi 1, kampung dier samer ngan kampung aku..kat ulu yam..wee~ tp namer je kampung dkat2, xpnah singgah menyinggah pun..haha..


adeh, penat lak type panjang2 ni..kalo panjang sgt pun xbes lak kan..
okeyh2..aku wat next part nnt la ek..tnggu~~ hehe


2 comments:

dya said...

aww.. didnt know you have a blog! haichoo~ :P sorry la.. slow btul.. thanx bebeh.. :)

bLueSpeCky said...

hehe..xper2..:)