Wednesday, October 27, 2010

takde saper yang paham..

Sunday, October 17, 2010

kurang

segalanya kurang..

bukan tak bersyukur..

tapi..

biler aku nak jadi lebih?

notahati: puffy,red eyes is sooo not me. but sometimes, i've to meet with it

Friday, October 15, 2010

nak jadi model fyp?




buatla projek modelling untuk final year project korang..haha..

contoh2 nak jadi pembuat projek modelling, korang kene posing cam picture kat atas..hahaa..motip sangat kan..

alkisahnya, rabu lepas (12 oct) ader poster presentation for kanak2 cheme jan06..after goreng sampai hangit segale, maka setellah satu phase untuk fyp 2..

kene kondem? oh, itu biase..haha..tapi naseb baek examiners aku bagi constructive comments je..plus dapat additional marks sebab ader kartun comel kat poster aku..haha..



posing lagi..present poster tak start pun lagi..haha



3 gadis modelling..hahhaa..



dr mohanad and dr murni..nice examiners :)



me with my poster..:)



so, the next phase is submission of progress report 2..

maka terpakse la abeskan entry kat sini..sob sob..

jumpe di laen entry..:)



credit picture: cik yasmin dan encik dobi


notahati: shopping di convofair memang best..besok nak layan zamani lak, maka kene siapkan keje by tonite (or should i say by dawn?)..haha..






Friday, October 8, 2010

rumah terdedah syawal 2010

salam :)

ha, syawal pun da melabuhkan tirai penutup nampaknye..eceh, ayat sastera lak kan..haha

macam biase la, selaen balik kampung and melawat sedare-mara punyer umah, lawatan ke rumah terdedah pun mesti ader gak..kan3? :P

so syawal tahun ni sempat la ke rumah terdedah kawan-kawan yang mendedahkan rumah diorang untuk perut-perut kawan-kawan diorang (ha, confusing tak ayat ni? haha)



Rumah Terdedah Shayna
Location: Greenwood, Gombak


kedua-dua gambar adalah sama except orang kat tengah-tengah yer..haha..


credit picture : fb shayna and camera shah.




Rumah Terdedah KeyRock
Location: Greenwood, Gombak


cam ala-ala little reunion of gombakianz gitu kan~
plus ader newlywed -> cik intie and husband beliau..:)




credit picture :camera phone cik amalina.



Rumah Terdedah Iffah
Location: Seri Iskandar, Tronoh


sangat banyak makan kat umah ipah sampai boleh tapau..haha..


credit picture: fb rakan-rakan chemi jan06




Rumah Terdedah Zhafir
Location: Gopeng


rumah terdedah di malam hari..
lepas makan, lepak tengok orang maen mercun lak..best2 :)



credit picture: camera housemate



haa..tu la antarenyer..ader gak yang gi umah untuk raye-raye je..kirenyer tu kategori rumah terdedah sepanjang bulan la tu..haha..

aper-aper pun, semua rumah ader makanan yang sedap..makaseh la contribute dalam penambahan berat badan aku..hahha..tahun depan jangan luper buat rumah terdedah lagi..:P


till then,

adios amigos~ haha..

Thursday, October 7, 2010

hunting. hunter. hunted

salam :)

da pukul 5.01 pm da..

maka tamatla Career Placement Week 2010 kat Utp ni..dengan itu diisytiharkan habisla job hunting peringkat career fair kat utp ni..pasni aku kene la job hunting sendiri lak..haha..

since ader la a few companies yang bukak booth kat sini, so aku drop je resume kat mane yang boleh..dapat ke tak, tu belakang kire, janji hanta..:P

antara company yang aku drop resume -> Honeywell, Intel, Ranhill Worley, Schlumberger, Delcom Berhad, Carsem

pre-screening/pre-interview lak ngan Bumi Armada..baru je abes tadi, tapi rase cam takde harapan je..haha..tak berharap pun, just nak gi try2 je..:P

same goes to Baker Hughes, i just shortlisted untuk assessment je..from 250 students assessed, around 60 are shortlisted for the next stage (interview)..aku tak dapat ke next stage pun, takde rezeki kat situ la tu kan..:)

prinsip sekarang ni => "cuba je, hantar je..kalo dapat, alhamdulillah..kalo tak dapat, naseblah..ader rezeki kat tempat laen la tu.."..yer tak? :)

congratz and good luck for those yang dapat ke next stage for interview, you are one step closer to become an employee..wow, da besar da raser...haha

maka sekarang kene kembali menyambung projek2 terbengkalai (fyp & fydp) dan test2 yang bakal tiba..

later..:)








Tuesday, October 5, 2010

PMR


good luck for my not-so-little-anymore brother


dulu-dulu masih innocent dan kecik




skang da tak berape innocent and lagi besar dari kakaknyer..haisyh..




ape-ape pun, good luck to you! :)

oh luper, good luck untuk kanak-kanak pmr yang lain gak..:)