Sunday, November 29, 2009

lazy?

aku da agak da...

aku memang da agak..

time2 camni je mesti down..

mesti malas..

mesti sumer raser negatif tetiber datang dlm diri aku ni..eceh~

aku mmg da agak da..

sebab arini..

ari ahad..

sbb tu raser malas je...

sbb lepas ari ahad..



ari ISNIN...waaaa...



ni yang aku malas ni...

haih~









by referring to the previous post here..(ok ni cam da lari tajuk..haha)

aku da jumper laen2 lagu yang akan ditambah kat list dlm mp3 aku for this month (layan mp3 nak gi keje la kan)..

1) 30H!3 - Star Struckk ( timer kaseh la kat cik naddy yang suggest, this song mmg best..hehe)

2) Kings of Leon - Use somebody

3) Cobra Starship - Good girls go bad ( lagu ni feat leighton meester a.k.a blair yang cun from Gossip Girl )

4) Kid Cudi - Day 'N' Nite

5) Brad Paisley - Then

6) James Morrison ft Nelly Furtado - Broken Strings

7) Beyonce - Single Ladies (Put A Ring On It)



eh2 abes da list?

aiseh..

skang tetiber raser x best balek..(tadi da distracted wat list tu..haha)..

naper da ari ahad?

kenaper?

haih~

Thursday, November 26, 2009

don't trust me

i'm addicted to this song! haha..

really2 addicted till i lost count on how many times i've played this song arini..haha..(mesti da beratus2 kali kot~ :P)

raser cam lagu ni da lamer..tapi biaser la aku ni outdated sket..:P

and layan la video klip lagu ni..vid diorg ni cam xder motip je aku tengok..but fun la..leh wat korang sengeh sorang2..:P


video




eh2 lagi satu lagu yang aku asek replay over and over again..


taylor swift - you belong with me :)




nota hati : kalo korang tau lagu2 baru yang best, suggest kan la ek..:)

Monday, November 23, 2009

untitled

namer dier mohd yazid bin mat zaidi..

dier anak no duer sbb tu kitorang panggil dier angah..:)

kebanyakan korang mesti xtau kan?

aku ader 4 adek beradek..tpi kalo aku citer pasal entri2 kat blog ni kalo korang perasan, cam duer orang je adek aku..sebenarnyer ader 3 orang..hoho..

tapi adek aku yang ni meninggal time aku form 3..

bukan aper pun, tetiber tringat kat dier..raser cam da lamer lak x jenguk kubur dier..isk2..raye aji ni kene balek ulu yam gak ni gi jenguk..

orang kater kalo tringat kat orang yang da xder, banyak2 sedekahkan al-Fatihah..al Fatihah~ (senyap jap)..

meh aku citer sket pasal dier kat korang ek..:)

name dier korang mesti da tau (sbb aku bgtau kat atas tadi kan :P)..

dier muder 4 taun dari aku..besday dier 23 februari 1992..

dier special orangnyer..korang tau kan special tu aper?

dier xleh berjalan..dier xleh bercakap..dier just boleh merangkak and kluar2 kan suare je..bleh senyum and bleh gelak..

tu la yang aku maksudkan dier punyer special..

smpai umur 11 tahun dier ader ngan kitorg satu family..tp Allah lagi sayang dier..saper la kiter ni nak tolak ketentuan Allah kan..

aku ingat lagi date tu..12 mac 2003..hari dier tinggalkan dunia..

yang aku ingat..dier demam..time tu ingat cam demam biaser kot..

then malam tu, dalam kol 2 ke 3 pagi..ayah aku kejut aku nk bgtau dier nak gi hospital..

ayah kater angah punyer muke biru..time tu aku mamai lagi..tp aku nmpak ayah dukung angah and angah macam lentok je kat bahu ayah..

aku angguk je biler ayah suh tengok2kan adek2 aku yang lagi duer orang tu..

time tu aku xtau nak pikir aper..tipu la weh kalo kater aku x nanges..aku raser cam x sedap hati je time tu..

so dalam kol 4 ke 5 xsilap aku..ayah kol..


"long,..angah da xder.."

giler beb time tu aku nanges..saper xsayang adek weh..

aku yang suap dier makan, aku lap air liur dier, aku tuka lampin dier, aku maen ngan dier..11 taun..bukan sekejap..

time tu aku da autopilot..aku ikot je aper yang ayah aku suruh..dier suruh aku kemas2 baju nk blek kampung..aku ikot je..

aku pun cam blur aper jadi pastu..

yang aku ingat aku gi hospital..time tu diorg tgh uruskan pasal sijil2 ke aper ntah..yang aku tau, mak xkasik diorg wat post mortem kat angah..

doktor nak wat post mortem sbb angah meninggal on the way gi hospital..tapi mak ngan ayah xkasi..diorg kater kesian..

btol la, angah tu da la kurus..condition dier camtu lak..xsampai ati weh..lagipun mmg dier da xder, redha je la..

pastu da selesai semuer, kitorg gerak gi ulu yam..kampung mak..

aku ingat smpai2 umah nenek, nenek peluk2 aku ngan adek2 aku nanges2..isk2..

then semuernyer cam blur je..aku tau2 je time tu da bacer yasin kat kubur dier..kubur dier dekat ngan kubur arwah atok aku..


pastu mmg laen la suasaner rumah kitorg..

da xder mainan sepah2..

da xder tilam kecik yang kene bentang untuk dier baring..

mak aku mmg kater awal2 tu dier asek terbayang2 je angah macam kat belakang dier tgk dier basuh kaen, memasak cam selalu..

jiran2 aku lak ader smpai nanges2 biler tau angah da xder..sbb slalu angah mesti merangkak pastu berdiri ngan lutut dier depan pintu..senyum ngan gelak2 kat jiran2 aku..mesti la diorg terase gak kehilangan dier tu..

aku pun mesti la raser..

dulu2 time dier ader, before aku dapat kuar gi maen..aku kene suap dier makan dlu..kene check lampin dier kene tuka ke x dlu..biler da setel sumer baru la aku leh kuar maen..

tapi biler dier da xder, tetiber raser xder mende nak wat..

tapi tu muler2 je..

skang kitorg da adapt ngan situation..lagipun maner leh grieve lamer2..xbaek..nanti roh dier xtenang..

aper yang bleh buat skang ni..jenguk2 bersihkan kubur dier..bacerkan yasin..

sedekahkan al-Fatihah..amin~


nota hati : entri ni bukan untuk sedeh2..just for sharing..:)


Thursday, November 12, 2009

logbook week 23

aku : ni logbook kitorg..hehe..(smbil pas logbook dr week 16 smpai 23)


sv aku : banyak nyer~ isk..ni i xtido malam bacer logbook y'all ni..

aku : aper salahyer..(sengeh..cuak takot kene sembur sbb patotnyer anta logbook tiap2 minggu)

sv aku : ni da siap byk2 ni, malas nk print awal2 ke? (muker curious)

aku : err...(sengeh lagi)

sv aku : haa, muker you tu cam baru pas buat smalam je sumer2 ni..ketas ni pun panas lagi i raser..isk2..

aku : hehehe..(ready da bgun dr krusi)


and the rest is history~ sbb aku da cabut dari blik dier sebelum mood dier tuka jd incredible hulk..hahaha..


Tuesday, November 10, 2009

a lil bit...

about my weekend..:)

eh luper pre weekend pun ader...:P

since pas blek keje jumaat tu, kuar ngan ice lemon tea gang..except amal ngan intie yg tgh bz stadi/exam..next time yer korang..:)

so cam biaser, we went to the curve..makan2 kat vito (again?haha)..borak2 sket..then gi tgk muvi pisau cukur..nice movie indeed :) kuar je cinema sumer ader "oh my ___"..haha..

sabtu lak kuar ngan adek pompuan aku..jalan2 gi times square..sajer cuci mater plus grab la sliper 2o hinggit..ringan and x licin..plus comfy..tu yg bes tu..ngeh2..nak grab baju yang bes ader size paling kecik size M..aku try menggelebeh semacam je, xjadi amek..isk2..sedeyh2..then move to sogo + jalan TAR..ronde2 je coz sogo x sale sgt skang ni..dpt grab 1 tshirt biase2 je..hoho..

sabtu malam lak tgk bola kat tv..yeay for negeri sembilan..:) even ader insiden2 yang xbes, still both team were great..and walaupun aku sokong n9, aku raser gol indra putra tu sgt smart cumer naseb bkn utk kelantan menang kot..next year ader lagi..biler la selangor nak masuk final lak ni..isk2~ ok2, back to the topic..

then ahad, gi gathering ngan osmet kat pavilion..since piqa xsempat blek dri melake, xdpt la dier join..gba pun xdpt join..so kitorg berlimer je la..but still.. it was fun :)




port lepak 1st : baskin n robbins , 6th floor, pavilion, kl..




6th floor lagi




..and lagi..




port 2nd: pancake house @ pavilion
..laily kater pic ni smart sbb xnmpak kemere, ye ke? hehe




pose :)






orang suh tgk menu, gi tengok kemere lak :P





little gifts, big love :)





ader muker pelancong baru 1st time datang kl x?hahaha :P






komen laily kat fb (di paste secare sah..haha)

dayah: "wah seronoknye amik gmbr ngan famous model!!"

laily:"pehal dayah excited sgt nk amik gmbr ngan ak ni"



haha..macam2..okey la, better smbung wat logbook drpd blogbook..da dpt aura2 sv nak datang je..haha.. take care :)

Wednesday, November 4, 2009

oh! aku rindu giler!

::zaman tadika::

..tadika kemas ulu yam bharu, selangor..(tadika kat kampung side mak aku..hoho)..

..pagi2 arwah atok hanta gi tadika naek moto kapcai dier..rindunyer jadi kanak2 tu~

..time rehat tadika tu sumer orang kene gilir2 bacer doa makan..rindunyer suasana tu~

..maen buaian bulat besar time pas makan..rindunyer jadi carefree camtu~

..balek dari tadika arwah atok mesti singgah kedai kat hilir untuk beli jajan..rindunyer nak hepi camtu~

..biler petang2, maen2 area kampung..mandi sungai, naek beskal, maen teng teng..rindunyer nak maen2 sumer tu~



::zaman skolah rendah::

..sek keb usaha ehsan..skang namer da tuka jdi sek keb taman samudra..

..tiap2 pagi b4 gi skolah, mesti minum milo secawan..sumer pengaruh iklan 'minum milo anda jadi sihat dan kuat'..haha..rindunyer air milo tu~

..biler darjah 4 ke 5, dapat beskal untuk guner gi skolah..besnyer raser time tu, raser cam mahal je beskal tu, biaser la kanak2..rindunyer beskal tu tapi ayah aku da anta kat kampung~

..tiap2 pagi naek beskal lalu jalan hutan2 (xder ar tebal sangat tpi still hutan la) nak gi skolah..skang ni hutan tu da tuka jadi Giant Batu Caves..rindunyer bau pokok pagi2~

..time darjah 6 lak, tiap2 pagi mesti cikgu siti hawa cek kuku..saper kuku panjang kene ketok ngan blakang pemadam papan hitam tu..saket woo ( penah kene..haha)..rindunyer cikgu tu~

..pastu ntah camne lak aku kene masuk menari..aku igt lagi kene berlatih tarian lagu dikir puteri-noraniza idris tu kat umah cikgu siti hawa..then satu hari laki dier balek keje, dier tanyer bini dier tgh watper ngan dak2 ni, cikgu tu pun jawab " belajar menari"..laki dier jawab lak "oo..ingatkan belaja mengaji"..ahhahaha..yeah, aku rindu memori tu~

..pastu biler balek skolah je mesti singgah kedai jual air kelaper tepi jalan..skang ni da xder da, tempat tu pun da jadi kompleks sukan..rindunyer air kelaper yang sedap tu~

..tiap2 petang mesti maen ngan jiran2..xder maen mandi2 sungai ke aper sbb duk bandar konkrit..so tuka la maen polis sentri, maen tekan2 loceng umah orang pastu lari, maen khemah2, kadang2 tu maen kad2 cam old maid, snap ngan aper lagi ntah..luper..haha..rindunyer maen ngan mereke2 tu~


::zaman skolah menengah::

..sek men keb seri gombak (semerbak)..

..time form 1, hari2 bawak air oren sunquick tu..smpaikan kene usik ngan senior pasal air oren tu..haha..rindunyer nak bawak air oren gi klas~

..tiap2 ari before masuk skolah, mesti lepak kat bas stop tepi highway karak (skang da panggil DUKE) tunggu membe datang, cha la tu sbb dier duk jauh kat ujung sri gombak tu..dulu bas 41 intrakota, skang da tuka rapid KL...rindunyer nak lepak2 camtu~

..masuk je form 3, rapat ngan membe2 kelas..smpaila skang da jadi ice lemon tea gang..haha..time tu memang bes hari2 citer pasal f1 la, linkin park la, citer ciner la..xder pun nak ngumpat2 orang ni..rindunyer zaman innocent tu~

..biler ujian bulanan, tiap2 bulan meniru..especially geng2 llaki ngan pompuan yang suker duk kat blakang klas (termasuk aku la tu.haha)..mentang2 objektif..tapi ketas subjek agama yang subjektif tu pun kitorg leh tiru meniru, siap tuka2 ketas lagi..hebat2..time PMR sumer terpinga2 nak jawab sbb maner leh meniru..haha..naseb baek result masing2 x kantoi..:P rindunyer bonding tu~

..tiap2 ari time rehat mesti lepak blakang koop (koperasi skolah)..time tu asek bergelak ketawa je..ader je citer2 lawak..then suker lak sumbat sampah dalam lubang2 kat kerusi besi tu..haha..kalo cawan lak, selamba je letak kat palang atas kpaler..pengawas warning pun wat slamber je..haha..rindunyer nak jadi slamber camtu~

..kutuk mengutuk sesame classmate mmg wajib..tapi sumer nyer x emo2 pun..namer pun kanak2 nak membesar..sumernyer jadi bahan ketawa je..yeah, rindunyer nak duk ngan orang2 x emo~


..then form 4 masuk lak mrsm yt-besut, terengganu..

..time awal2 masuk, culture shock gak biler dengar majority cakap pantai timur..tapi biler da blajar sket2 bahase diorg, jadi bes..siap wat kamus lagi tau..tapi aku xigt da katne kamus tu..haha..rindunyer blaja mende baru yang fun~

..tiap2 pagi, mesti la nak cop bilik air nak mandi kan..tambah2 lagi 1 dorm ader 28 orang..nak tunggu turn tu, leh lah sambung tido..haha..rindunyer nak dengar perkataan "after!" time cop toilet~

..hari2 time prep petang, mesti tido..mmg xder hasil la gi prep petang2 ni..haha..rindunyer nak tido blakang buku2 teks atas meje~

..time makan 6 kali sehari tu mmg x miss..rugi kot kalo miss..walaupun pahit terpakse ku telan, cewah~haha..rindunyer nak makan ramai2 guner tray kat DS (dewan selera)~

..biler nak spm lak, bleh kater tiap2 minggu ader kem konon2 nak tmbah motivasi la..yang besnyer dapat gi hotel/resort yang bes2, mostly kat tepi pantai la..makanan pun sedap2 je..rindunyer nak seronok2 tepi pantai~

..biler budak2 dekat dapat balek umah, aku antara orang yg xbalek sbb jauh kot..tapi besnyer dapat melepak2 umah membe kat kb..then jalan2 kat area2 situ..makan2 kopok lekor, otak2, satar..waaa, rindunyer ngan makanan2 tu~

..biler nak balek kl je, mesti naek bas kat jerteh..punyer la sempit ngan kotor termasuk la surau kat situ pun..tapi semangat nak balek tu yang penting..haha..and seronok dapat tunggu bas ramai2..pakai baju maktab lagi..isk2..rindunyer nak naek bas Budaya lagi~





argh, pendek kater..sumernyer aku rindu ar~ haha :)