Wednesday, April 27, 2011

blur




i am running out of ideas on what to write here..


but i got the feeling to write something..

it just, i don't know what is the 'thing' that i want to write..

see? i am going crazy here, i know..

let just say for the time being, i am tired of living in uncertainty..


blur?

yeah, that's kinda sum up of what's happening in my life right now..

sometimes i think i'm living in autopilot mode..

maybe it's because i've been living in the same routine for quite a long time..

i am not being ungrateful here..

because i know i have to seize the moment, i mean the 'free' moment i have right now..

but somehow, deep down, i can't see the light at the end of the tunnel, if you know what i mean..

they said i've to be patient, not just me, i mean my friends who also in the same 'situation' as i'm in right now..

still..

sometimes, i think my patience is wearing thin..

yet sometimes, i think i've to keep holding on..





*sigh*




sorry for the meaningless entry..

it just that..

i am better in expressing how i feel by writing rather than talking..





so, this is me right now..

i mean, the state of my mind at the moment..

it's kinda..

..blur..














Tuesday, April 19, 2011

dialog suami isteri



Seorang suami sedang mencari-cari helah untuk membolehkan dia berkahwin lagi. Antara alasan yang diberikannya:


Suami : Lelaki kahwin 3 baru lah sah

Isteri : Kenapa pula?

Suami : Cuba terjemahkan ke dalam Bahasa Inggeris, "satu" is one, "dua" is two, "tiga" isteri (is three). Baru betul dan sah!.

Isteri : Tapi abang kena faham Bahasa Inggeris, terutama tentang "singular" dan "plural"

Suami : Berkenaan apa tu?

Isteri : Satu tu "Singular"; dua atau lebih "Plural"

Suami : Contohnya?

Isteri : One car sebagai singular, two cars sebagai plural. Apa bezanya?

Suami : Ohhh... tambah huruf "s" untuk yang plural

Isteri : Betul tu. Sama juga la untuk abang

Suami : Macam mana pula boleh sama?

Isteri : Satu isteri abang MAMPU, jika dua isteri dah jadi plural, maka abang MAMPUS, tambah "s" je, kan?


Lepas daripada tu, si-suami tidak pernah lagi berceritakan hasratnya untuk berkahwin lagi...




credit: fb Kami rasa Cinta itu tidak buta, tetapi mereka yang buta kerana cinta





hahahaha...i couldn't stop laughing..haha...




Friday, April 15, 2011

It's not bad, it's Good Charlotte :)



Dalam zaman-zaman tanam anggur yang asek free je ni, aku pun jalan-jalan kat koleksi lagu dalam laptop ni. pastu terjumpa la folder band yang satu ni. Oh, gila rindu layan lagu diorang. Boleh pulak aku ingat lagi semua lirik, kalo la boleh ingat semua formula time study dulu camni, sah-sah boleh score GPA 4.0 every semester. Haha.






1st album (Good Charlotte):

Little Things

Waldorf Worldwide

The Motivation Proclamation

East Coast Anthem

Festival Song

Complicated

Seasons

I Don't Wanna Stop

I Heard You
Walk By
Let Me Go

Screamer

Change

Thank You Mom (Hidden Track)



  • Ha, aku paling suka lagu Little Things ngan The Motivation Proclamation. Nice lyrics. Album diorang yang ni paling cam ala-ala honest la kot aku rase, sebab lagu diorang related ngan past life or family diorang. Mostly pasal kene buli, torture time sekolah. Ala, kalo korang tengok citer omputeh kan high school diorang ader group famous la, jocks la, loser la. Kire diorang ni time sekolah masuk kategori loser yang selalu kena buli la. Hehe.





2nd album (The Young and The Hopeless):

A New Beginning
The Anthem
Lifestyle of the Rich and Famous
Wondering
The Story of My Old Man
Girls & Boys
My Bloody Valentine
Hold On
Riot Girl
Say Anything
The Day That I Die
The Young and The Hopeless
Emotionless
Movin' On



  • Suka semua lagu! Haha. Serius, aku paling suka album diorang yang ni. Still the same concept as the first album, but album ni better la music diorang. Aku suka lagu diorang sebab instead of buat orang depressed, diorang punye lagu macam motivate orang. Tak percaya try la dengar lagu macam Hold On dengan Movin' On. Tengok official video Hold On tu pun aku boleh nanges. Hehe. Lagu Emotionless pun kalo dengar diorang nyanyi lagu tu betol-betol, memang rasa la sedih sebab citer pasal ayah diorang tinggalkan family diorang on Christmas Eve. Isk. Sampai hati tinggalkan famili camtu je. Ha, tapi tu la, memang aku paling suka album yang ni la. :)





3rd album (The Chronicles of Life and Death):

Once Upon A Time: The Battle of Life and Death
The Chronicles of Life and Death
Walk Away (Maybe)
S.O.S
I Just Wanna Live
Ghost of You
Predictable
Secrets
The Truth
The World Is Black
Mountain
We Believe
It Wasn't Enough
In This World (Murder)
Falling Away (Bonus Track-Life Version)
Meet My Maker (Bonus Track - Death Version)



  • Ha, yang ni pun aku macam suka semua lagu. Haha. Time album ni music diorang jadi macam unik sikit la aku rasa. Tak tau nak kategorikan music ape. Haha. Yang penting lagu ngan lirik memang semua best. Album yang ni ada 2 version - life and death. Bezanya aku tau yang life version, cover album cerah sikit compare ngan death version. Aku haruslah beli yang death version, nampak smart skit cover. Haha.





4th album (Good Morning Revival):

Good Morning Revival
Misery
The River
Dance Floor Anthem
Keep Your Hands Off My Girl
Victims of Love
Where Would We Be Now
Break Apart Her Heart
All Black
Beautiful Place
Something Else
Broken Hearts Parade
March On



  • Album yang ni, aku mula-mula macam tak suka sangat sebab da hilang da music ala-ala punk rock diorang. Haha. Tapi bila dengar betol-betol, still best je. Maybe la lagu diorang da tak macam previous albums sebab biasala, diorang bukannya budak-budak yang baru nak rebel lagi. Sebab lagu-lagu diorang kan banyak based on experience sendiri, so logik la makin lama music diorang makin tak berapa nak 'jerit-jerit sambil angguk kepala' orang kata. Plus, takkan la sampai tua nak buat lagu pasal high school punya citer kan. Haha. Tapi lagu The River, Dance Floor Anthem dengan Broken Hearts Parade still boleh layan what~ Oh, lagu yang lirik dier paling aku suka Misery dengan March On.





5th album (Cardiology):

Introduction to Cardiology
Let The Music Play
Counting The Days
Silver Screen Romance
Like It's Her Birthday
Last Night
Sex on The Radio
Alive
Standing Ovation
Harlow's Song (Can't Dream Without You)
Interlude: The Fifth Chamber
1979
There She Goes
Right Where I Belong
Cardiology



  • Ha, aku baru je layan album yang ni so macam tak dapat sangat nak komen banyak. Tapi paling best aku rasa lagu Counting The Days. I like that song~ Haha. Lagu lain yang aku rasa best macam lagu Standing Ovation, 1979, Last Night dengan Harlow's Song. Oh, lagu-lagu kat bonus track untuk album ni pun best. Bonus track- Catherine (Damn This Situation), Accident Prone, Better Run, Between The Bars. Yes, they sound different in this album, but to me, it's a good different la. :)



Ape lagi ek pasal diorang ni?

  • Lagu 'If You Leave' - Not Another Teen Movie soundtrack pun best bagi aku.
  • Ha, they're not bad live (including acoustic). But still tak boleh lawan Linkin Park punye live performance la. Linkin Park tetap hebat di mataku~ eceh~ Haha

"I think that our goal in Good Charlotte is just to be Good Charlotte,
and whatever happens, whatever that means,
we don't even know, we just push on and
tour and make music and do whatever."


"We don't really consider ourselves a punk rock band.
Punk rock is supposed to be anti-clique, but these days,
even punk rock has gotten cliquey."


"It's very cliched to go, 'You're not punk.'
We don't care if we are, and we don't care if we aren't,"





See? They don't label their band as punk or whatsoever, they're just Good Charlotte :) Sebab tu la aku rasa music diorang still okay je tak kisah la lama ke baru. Or maybe aku ni open minded kot, janji lagu best, layan aje, tak payah susah-susah nak compare details sangat dengan lagu-lagu lama diorang. Sebab aku selalu tengok orang-orang komen kat youtube macam-macam. Kalau tak suka lagu yang baru, tak yah la dengar, yer tak? Ni bukan aku tengok kat band ni je, kira macam semua artis la kena macam ni gak, siap ade gado-gado lagi cakap lagu lama lagi best la, lagu baru lagi best la, macam-macam la. Haha. Bagi aku senang je, kalau suka, dengar dan layan, kalau tak suka, takyah dengar and takyah layan. Hisyh, tu pun aku nak kena ajar ke. Hahaha.



Ok la, penat la pulak type entry panjang ni. Nak gi layan Maharaja Lawak dulu la. Haha. Chiao~












Monday, April 11, 2011

Broga Hill



They say, a picture is worth a thousand words..

so, 18 pictures are worth 18 thousand words? haha..
















































































credit pics : fb cik hamizah..:)










Saturday, April 9, 2011

Three Days Grace



Oh, aku pinjam jap nama band as nama tajuk entry ni :P


Bukan apa, 3 hari berturut-turut ni, aku berjimble aje~~ haha



Khamis -> Melepak dengan Laily and Dayah kat area bukit bintang. Pusing-pusing Times Square, Fahrenheit and Pavillion. Oh, Fahrenheit tu mall baru ganti KL Plaza dulu. Smart gak mall tu, tapi baru-baru bukak kan so macam kurang sikit kedai dier, tapi smart la. Walkway kat bukit bintang tu da macam street kat New York aku tengok. Mana taknye, along the way tu ader kedai-kedai cam ZARA, VINCCI, RIP CURL etc. Kiranya, macam kedai-kedai kat Jalan TAR tu tapi versi 'high class' kot. Hehe. Fun sangat spend time dengan housemate. Boleh jugak update story masing-masing. Housemate yang lain bila lagi nak jumpa ni? :P



Jumaat -> Menambahkan skill driving amatur aku ni dengan percubaan membawa kereta ke area Semenyih. And, I did it! Yeay! Boleh naik 1 level kat level driving skills aku yang masih di tahap rendah ni. Haha. Pergi Semenyih tu sebab nak gi jumpa Dayah. Lepas tu, kitorang gerak pergi Bangi, sebab nak melepak kat rumah si Dayah kat Bangi tu la. Alang-alang awal lagi, kitorang pun berjimble ke Alamanda kejap. Tengok movie 'Just Go With It'. Not bad. Funny movie, trust me. :) Malam tu pulak jumpa si Malin. Pergh, rindu tu jumpe classmate sorang ni. Haha. And thanks Malin for the dinner treat :) Orang da kerja memang la kena open table untuk penanam anggur cam kitorang ni, yer tak? :P



Sabtu -> We went to Broga Hill! Oh, by we tu aku maksudkan aku, Dayah, Malin and empat lagi coursemates kat Utp dulu, Mizah, Izzah, Cb and Sah. Rombongan ke Broga Hill la katanya. Haha. Plan asal nak gerak ke Broga pukul 6.00 dari Semenyih. Tapi biasala, janji Melayu tulen, gerak pukul 6.50. Haha. Sampai dalam pukul 7.15 camtu, kitorang pun start la journey kitorang, eceh~ Siapa kata senang nak naek weh? Siapa? Haha. Aku nasihatkan korang sila pakai sport shoes yang proper, makan before naik atas and buat stretching. Bukan apa, nak naek turun amik masa dalam 2 jam (termasuk la nak berhenti amik gambar la, amik stamina la.haha), kang kalau tak makan dulu, lapar pulak masuk angin perut segala. Plus, path nak naek sampai puncak tu pun ada yang licin-licin, so kalo pakai seliper jepun cap Ah Seng memang tak berapa safe la kot. Buat stretching tu pun sebab nak avoid kaki cramp ke ape, tambah-tambah orang yang kurang stamina, or dalam kata laennya jarang exercise, memang cepat cramp la. Haha :P (Gambar-gambar nanti aku letak kat next entry yer, entry ni macam da panjang sangat lak, kang jadi esei lak. Haha).Lepas abes Broga, lepak-lepak umah Dayah and berjimble ke Alamanda lak. Oh, hari yang ni haruslah ke karaoke plak since semalam da tengok movie. :P






Ha, tu la antara activity berjimble aku untuk 3 hari berturut-turut. Sila doakan aku dapat kerja cepat-cepat untuk cover balik account balance dalam bank tu. Haha. Tapi takpe, kenangan dengan kawan-kawan = priceless. So, ape salahnya sekali-sekala 'kering' sikit, kan? :)




Notahati: rumah->semenyih->bangi->putrajaya->rumah. i made it, yeay, boleh tambah 1 level. hehe







Wednesday, April 6, 2011

"The Motivation Proclamation"





Motivate me

I wanna get myself out of this bed

Captivate me

I want good thoughts inside of my head




-good charlotte-














Sunday, April 3, 2011

sweet 16

little brother













happy 16th birthday! :)







Saturday, April 2, 2011

whatever~~



found this in my youtube's video collections. almost forgot i saved this one. hehe.

she's so cute. rasa nak cubit-cubit je.



video