Thursday, December 31, 2009

welcome 2010 :)

2009~

taun yang cepat je abes bagi aku..nak citer ke xnak ek..macam malas nak citer..tapi raser cam nak citer..haha..pikir zima pikir..

hurm, ok malas nak citer panjang2..haha..pendek citer, 2009 aku berlalu ngan suka dan duka la..cewah~ but mostly suka kot..almaklumlah aku xsuke duka2 ni..ngeh2..

mid 2009 till now is the best time of the year aku raser..ye lah , intern duk umah..dapat melepak ngan membe2 gombak yang best dan suker prank besday orang..haha..(kalo xigt klik sini)..dapat spend maser ngan famili..yeah, definitely the best time of the year :)

even aku xtau aper akan jadi untuk 2010 (slaen jadi dak final year..haha), aku tetap mengalu-alukan kedatangan bliau..xleh bla beliau..haha..

welcome 2010 :)



fly away 2009~ here comes 2010~


Sunday, December 27, 2009

my superb weekend?

salam :)

hai semuer~ berjumpe lagi kiter dalam rancangan~ errkkk..stop2..ok zima siler jangan merepek..

hai korang :)

sajer je nk posting2 ni..da ahad ni mmg slalu malas nk wat mende2 berilmiah..eceh~haha..

nak citer sket pasal wiken daku yang biaser2 sajer~hehe..siler jangan tertipu ngan title entry..:P

hurm..jumaat aritu..aku wat aper ek? just lepak2 kat umah..buang maser dan tenage ngan membongkang depan tv..sambil2 masuk persatuan 'buat ketupat' ngan mak ngan adek pompuan aku..haha..da kalo pompuan je tinggal kat umah tu, mmg xder keje laen..:P

then sabtu lak, kuar jalan2..girlz day out la kunun2..(tp mak aku tu leh panggil gurl lgi ke?haha)..blasah je la..muler2 diskusi cam nak gi sunway piramid..tapi aku xreti lak nak gi saner naek bas..nak drive lagi la hampeh..aku mmg kompius jalan2 kat kl ni (lgi satu da lamer xdrive kot, xbrani)..hahaha..so sabtu tu decide la nak gi mid je..sbb alang2 adek pompuan aku nak carik beg skolah kan..(plus aku kene banje sbb dier xpuas ati aku banje adek llaki aku..haha)..

smpai2 je mid, pusing punyer pusing..banyak sale..tpi xbernafsu shoping lak aku..pelik2..haha..tpi maybe sbb aku tgk fesyen2 baju yg tgh sale tu cam mengalahkan artis je..motip la aku nk beli baju2 gitu kan..:P so end up belikan beg utk adek aku..pastu beli novel seketul..wow~ xsangke zima leh x tergoda ngan sale..haaha..pas gi mid tu, raser nak balek tpi cam awal lgi, so kitorg pun menyinggah la sogo..

kat sogo mmg xyah kater la, sale di maner2 cam biaser..haha..but still aku xbeli aper2 pun..kagum2..haha..terserempak lak ngan dak skolah lamer, si muyud..tergezut dgr tetiber sore besar je tegor..almaklumlah, dlu2 zaman kanak2 sore sumer innocent kan..hahahahh..kat sogo tu, jalan2 gitu2 je..xder keje lak gi tgk tempat barang2 letrik..konon2 nak beli peti ais..gi cek stiap satu tu ngan adek aku..xder keje btol..haha..

time nak balek lak, tnggu bas rapid kl yang tersangat lah 'rapid'..yang ni mmg aku malas nak citer da la, korang pun tau kan..hoho...pastu malam2 cam biaser la lepas tengok sehati berdosa..eh silap, sehati berdansa, lepak2 depan laptop je..haha

then cam biaser la jalan2 kat fb, termaen lak beberaper kuiz..salah satu nyer..



okeyh, aku bukan nak cakap pasal unik tu..haha..but i found the description is quite true :) but still, im not that unique la.. ader je orang2 yang aku xleh forgive..aper lagi nk forget..but tu pun jadi after aku da 19 taun idup..haha..so, lucky them to break my record huh?haha..whateva..malas nak amek pusing skang..haha..

lets moving on to my lazy sunday life..:P seriously, i am so lazy to do anything..eceh cam la slamer ni rajen..haha..:P just lepak sini..lepak saner..maen2 ngan anak jiran aku yang sgt kiut..geram je tengok..haha..lepak2 bace novel..pastu ader lak halwa telinga..jiran2 tetangga berkarok kat kenduri..igtkan sejam duer je..ni haa da smpai aku tulis entri kol 6.56 pm (ikot jam laptop) still ader je lagu2 rock kapak yang dikarokkan..haha..

aper lagi ek..tu je la kot citer2 wiken daku..seems normal but i know im gonna miss it biler da kat utp nnt..huwaaa...ok la, nak off laptop da..chiao~ eh luper, kpd2 dak2 utp yang intern tu, selamat mengabeskan sisa2 intern..hehe..



Thursday, December 24, 2009

petua dan pemuda


salam :)


topik arini..aku nk bg petua or pemuda (sbb aku mude lgi kot) yg berkait ngan senggugut..khas utk pompuan2, tapi llaki pun leh gak tau petua or pemuda ni, at least dpt tolong awek korang aper2 hal kan? :P

senggugut tu omputeh kater, 'period pain' you know..(eceh, speaking..haha)..

bg aku la, pain dier tu cam saket perut + saket pinggang..tu yg aku raser la kan..setiap orang laen2..ader setengah xkene pun period pain ni..aku malas nk explain secare saintifik, korang google la sendri ek..hehe..

kalo da namenyer period pain, mmg sah2 la tiap2 bulan jadi kan..so petua @ pemuder yang korang leh amalkan antaranyer :

1) seminggu before date yg supposed korang period, jangan minum ais..paling bes minum air panas je..or air suam..insyaAllah xder period pain..sebab dlu kat mrsm, aku jarang giler la minum ais, so mmg xkene pun period pain ni..tpi kat utp, air oren V3 tu slalu menggode2 aku plus tronoh lak gersang semacam, so xleh nk avoid ais2 ni..haha

2) regular exercise..rasernyer ni aku penah terbace kat maner ntah..tpi aku sendri xpraktikkan lagi..hahaha..tpi mak aku kater dier wat camtu dlu, leh kurang sket period pain tu..so kalo korang nk tau, kene la try care ni..hehe

3) kalo ari first tu, agak2 raser period pain, try minum air gas..ader orang kater xelok wat camni..tapi bg aku ok je..tpi korang jangan la minum smpai satu tin ke satu botol..seteguk duer da la..:P dlu aku try coca-cola, tpi gas dier kuat sgt lak, so skang aku try guner ice-cream soda tu je..(warning : amalan ini tidak digalakkan..kalo bleh xyah wat langsung..haha )

4) korang leh cuber letak air panas dalam botol ke plastik ke..pastu tuam panas2 kat perut..jangan sampai melecur lak..xpasal2 turun duet hantaran kang..haha..tapi trick ni slalu menjadi kat aku..tuam pastu baring, tido..bangun2 je sure raser kurang or x raser saket da..:)

5) lgi satu mak aku kater, rajen2 gune losyen pati halia tu..ala, kat iklan slalu ader kan..pati halia brand A, pati halia brand B..hoho..sbb mak aku ckp mende tu kan fungsi dier kuarkan angin..plus dier kire cam air panas tu la, memanaskan perut..korang try la :)

6) korang gak leh try upah adek2 korang ke jadi tukang urut..haha..sebab kan kalo period pain ni kan involve ngan saket pinggang..so korang leh ar suh mereke urut pinggang korang..haha..syiok weh kalo dapat kene urut...the best la kater omputeh..haha..

7) last skali, kalo sumer x menjadi gak..korang telan je la pil pink a.k.a menstruasi nyer tu..paling afdal telan la duer bijik..kalo korang mmg tiap2 bulan kompem kene period pain ni, elok mkn pil tu before da saket sgt..sbb kalo da saket sgt, mmg xder efek pun (aku penah raser..hoho)..seboleh2nyer, nak elak dri bergantung kat pil kan, so kalo agak2 mende laen da xleh nk tolong, terpakse la kan amek pil gak..hoho

haa..tu je kot yang aku tau..maybe ader yang korang tau, tapi aku x tau..korang leh la bg tau aku..hehe (baper banyak tau da~~)..




tande2 da start period pain..isk2..





posisi paling selese nak kurang kan saket..hoho



nota hati : intern da nak abes = hepi..ngadap stress di final year = xbaper hepi..hoho


Thursday, December 17, 2009

orang melayu kater penat, orang puteh kater exhausted

salam :)

first and foremost, errkk apsal aku terpengaruh ngan mode presentation lak ni..haha..

ok2,..salam maal hijrah..:)

haa..setel part intro..haha...

duer tige minggu ni, aku raser idup aku hectic giler..dasat weh..smpai kan last 2-3 weeks ader yang aku blek keje 8 lebeh,smpai umah da nak dekat kol 10, kol 11 pun ader..padahal slalu pkol 4.55 da cabot..haha..tu kire lambat la tu bg aku yang naek bas ni kan..tambah2 bas nyer service yang cam haram tu..malas nak citer pasal bas..haha..

sebab aper hectic? hurm, nak prepare utk final presentation lgi..then time2 tu camtu gak la new officer tu nak wat safety week and involve ngan sumer trainee..hisyh..serabot tu..

lagi satu, since da ader new trainees, kene la aja diorg mende2 yang ader kat handover list tu..problemnyer, stiap kali baru nk aja je muler la ader je la keje leceh2 pasal safety week tu..sampai raser cam "argh! kaco! "...

siyes x aman sebab baru je bukak pintu opis, pas lunch slalunyer lepak2 dlu ni x..baru masuk je, " zima, sini jap", "zima, awk tau x yang pasal bla3", zima itu..zima ini...waduh2...lunch aku pun still tersekat kat kerongkong, kasik la chance nak clear dlu..isk2..

pastu biaser la, biler sumer mende diorg nak wat tu last minit and kelam kabut..sumer jadi tensen..so adegan tensen sesamer sendri tu mmg byk la..haha..kitorang yang trainee lamer ni mmg tensen gak la..xsempat langsung nk prepare psl presentation kat opis time tu..pastu blek lak da lmbat, smpai2 umah da xder energy da nk pikir slides sumer..hisyh2...

so smalam, biler da abes present..and safety week pun da abes..(ader ke patot wat safety week time kitorg nak present? aper kes weh? ), kitorg punyer adrenalin sumer da ilang..tetiber raser penat giler la..da sayur je duk dlm opis..lembik saner sini..haha...

but aper2 pun, alhamdulillah la da abes sumer...so, skang..time to enjoy before blek utp...hoho..

nota hati : jom la korang gi cuti2 malaysia~ hehe


Tuesday, December 15, 2009

xyah bacer sebab xpenting pun

Oh hiba..

Memang waktu ini..

kaulah temanku...

-hujan-

Saturday, December 12, 2009

alkisah malam pertama


Suasana masih riuh di luar. Sanak saudara semuanya berkampung disini.Gelak ketawa, gurau senda jelas kedengaran. Aku memimpin isteriku ke dalam bilik pengantin. Suara-suara sumbang terlalu banyak yang menegurku.

"Hai, malam masih muda, dah nak masuk tidur?" sapa Pak Ucu.

"Orang muda bang Aji, biarlah. Air dah penuh kat kepala tu." sahut Pak Tam disambut hilai ketawa sanak saudara yang lain. Meriah sungguh keadaan diluar walau jam sudah menunjukkan pukul 11.00 malam.

Hadiah yang masih belum dibuka ku susun ke tepi. Lampu ku tutup. Merebah diri ke katil pengantin, aku menoleh ke arah isteriku.

"Kita tidur dulu lah yer. Ramai sangat orang kat luar tu." Isteriku hanya mengangguk tanda setuju.

Entah pukul berapa sekarang, aku pun tidak tahu. Keadaan di luar gelap gelita dan senyap sunyi. Tanda sanak saudaraku telah pulang dan keluargaku telah tidur.

Jari jemariku lembut membelai rambutnya. Ku selak rambut ikal yang Menutupi telinganya lalu membisikkan "Assalammualaikum!" ke telinganya untuk menguji isteriku.

"Wa alaikummussalam." Rupanya isteriku masih belum tidur. Ku kucup pipi halusnya. Ku kucup dahinya yang mulus. Semerbak harumnya menusuk deria bauku. Akanku tunaikan tanggungjawabku sebagai suami malam ini. Jari-jemari ini terus membelai tubuhnya. Perasaanku tidak dapat dikawal lagi, namun...

"Kringggggg...."

"Tik..tik..tik..tik..."

"Kring.. kring..kring.."

Bunyi-bunyi jam loceng entah dari mana memenuhi ruang bilikku. Terkejut dengan segala macam bunyi yang ada, aku membuka lampu. Serentak itu, terang benderang seluruh rumahku. Bunyi-bunyi ini telah berjaya membangunkan semua orang di rumahku.

Aku mencari-cari punca bunyi-bunyi itu. Mataku terarah ke sekotak hadiah yang masih terbalut rapi. Aku buka dengan pantas dan di dalamnya terdapat 5 buah jam loceng. Juga sekeping kad berbunyi...

'Selamat Pengantin Baru,


Jangan gopoh-gopoh. Baru Pukul 2 pagi. Jangan maree.. kami potong stim.'

Dalam hatiku.. cilaka punya kengkawan. Potong stim betullah!!!



haha...source citer ni, dari blog ni.. xsure lak dier angkut dari maner..tapi citer ni wat aku gelak ala2 nak terguling cam lagu industan time tgh busy wat slide presentation tadi..haha..


Wednesday, December 9, 2009

stress



aku xder niat pun nk wat entry ni..

tapi aku stress giler ni..

apsal la time2 camni la nak ader keje last2 minute..

rushing saner sini..

skang sampai opis xsempat nak amek napas lagi tetiber da kene tanyer itu ini..

mende kalo aku tau xper gak..

da la serabut pasal presentation lagi..

argh!

tensen tau x

da la ader tanda2 pms je ni..

lagi ar bertambah stress nyer..

silap aribulan kene sembur la saper wat hal ngan aku kan..

da..

aku chow dlu ar..

stress..



nota hati : raser nak gi menghilangkan stress tapi xtau katne nak gi..haih~

Tuesday, December 8, 2009

the truth is out there..haha

The Silent Treatment

A man and his wife were having some problems at home and were giving each other the silent treatment.

Suddenly, the man realized that the next day he would need his wife to wake him at 5:00 AM for an early morning business flight.

Not wanting to be the first to break the silence (and LOSE), he wrote on a piece of paper, 'Please wake me at 5:00 AM '

He left it where he knew she would find it.

The next morning, the man woke up, only to discover it was 9:00 AM and he had missed his flight.

Furious, he was about to go and see why his wife hadn't wakened him, when he noticed a piece of paper by the bed.

The paper said, 'It is 5:00 AM. Wake up.'


Men are not equipped for these kinds of contests.


WIFE VS. HUSBAND

A couple drove down a country road for several miles, not saying a word.

An earlier discussion had led to an argument and neither of them wanted to concede their position.

As they passed a barnyard of mules, goats, and pigs, the husband asked sarcastically, 'Relatives of yours?'

'Yep,' the wife replied , 'in-laws'


WOMEN'S REVENGE

'Cash, check or charge?' I asked, after folding items the woman wished to purchase.

As she fumbled for her wallet I noticed a remote control for a television set in her purse.

'So, do you always carry your TV remote?' I asked.

'No,' she replied, ' but my husband refused to come shopping with me and I figured this was the most evil thing I could do to him legally.'


W O R D S

A husband read an article to his wife about how many words women use a day... 30,000 to a man's 15,000.

The wife replied, 'The reason has to be because we have to repeat everything to men...'

The husband then turned to his wife and asked, 'What?'


CREATION

A man said t o his wife one day, 'I don't know how you can be so stupid and so beautiful all at the same time.

'The wife responded, 'Allow me to explain. God made me beautiful so you would be attracted to me;

God made me stupid so I would be attracted to you!'



haha..

ni la jadinyer biler malas nak wat aper2 kat opis..dapat lak emel2 forward camni..aper lagi, sharing ngan korang la..hehe


p/s : slide xsiap lagi, logbook pun xsiap lagi..blog plak yg siap..haha

Saturday, December 5, 2009

senaman pipi dan mulut

hehe..

aku bukan nak aja tips senaman..

sajer nak letak video ni..

kalo korang nak compare ngan trailer citer ni yang ori, google la kat youtube ek..

hehe...

layan~


video




nota hati : just for fun :)

Sunday, November 29, 2009

lazy?

aku da agak da...

aku memang da agak..

time2 camni je mesti down..

mesti malas..

mesti sumer raser negatif tetiber datang dlm diri aku ni..eceh~

aku mmg da agak da..

sebab arini..

ari ahad..

sbb tu raser malas je...

sbb lepas ari ahad..



ari ISNIN...waaaa...



ni yang aku malas ni...

haih~









by referring to the previous post here..(ok ni cam da lari tajuk..haha)

aku da jumper laen2 lagu yang akan ditambah kat list dlm mp3 aku for this month (layan mp3 nak gi keje la kan)..

1) 30H!3 - Star Struckk ( timer kaseh la kat cik naddy yang suggest, this song mmg best..hehe)

2) Kings of Leon - Use somebody

3) Cobra Starship - Good girls go bad ( lagu ni feat leighton meester a.k.a blair yang cun from Gossip Girl )

4) Kid Cudi - Day 'N' Nite

5) Brad Paisley - Then

6) James Morrison ft Nelly Furtado - Broken Strings

7) Beyonce - Single Ladies (Put A Ring On It)



eh2 abes da list?

aiseh..

skang tetiber raser x best balek..(tadi da distracted wat list tu..haha)..

naper da ari ahad?

kenaper?

haih~

Thursday, November 26, 2009

don't trust me

i'm addicted to this song! haha..

really2 addicted till i lost count on how many times i've played this song arini..haha..(mesti da beratus2 kali kot~ :P)

raser cam lagu ni da lamer..tapi biaser la aku ni outdated sket..:P

and layan la video klip lagu ni..vid diorg ni cam xder motip je aku tengok..but fun la..leh wat korang sengeh sorang2..:P


video




eh2 lagi satu lagu yang aku asek replay over and over again..


taylor swift - you belong with me :)




nota hati : kalo korang tau lagu2 baru yang best, suggest kan la ek..:)

Monday, November 23, 2009

untitled

namer dier mohd yazid bin mat zaidi..

dier anak no duer sbb tu kitorang panggil dier angah..:)

kebanyakan korang mesti xtau kan?

aku ader 4 adek beradek..tpi kalo aku citer pasal entri2 kat blog ni kalo korang perasan, cam duer orang je adek aku..sebenarnyer ader 3 orang..hoho..

tapi adek aku yang ni meninggal time aku form 3..

bukan aper pun, tetiber tringat kat dier..raser cam da lamer lak x jenguk kubur dier..isk2..raye aji ni kene balek ulu yam gak ni gi jenguk..

orang kater kalo tringat kat orang yang da xder, banyak2 sedekahkan al-Fatihah..al Fatihah~ (senyap jap)..

meh aku citer sket pasal dier kat korang ek..:)

name dier korang mesti da tau (sbb aku bgtau kat atas tadi kan :P)..

dier muder 4 taun dari aku..besday dier 23 februari 1992..

dier special orangnyer..korang tau kan special tu aper?

dier xleh berjalan..dier xleh bercakap..dier just boleh merangkak and kluar2 kan suare je..bleh senyum and bleh gelak..

tu la yang aku maksudkan dier punyer special..

smpai umur 11 tahun dier ader ngan kitorg satu family..tp Allah lagi sayang dier..saper la kiter ni nak tolak ketentuan Allah kan..

aku ingat lagi date tu..12 mac 2003..hari dier tinggalkan dunia..

yang aku ingat..dier demam..time tu ingat cam demam biaser kot..

then malam tu, dalam kol 2 ke 3 pagi..ayah aku kejut aku nk bgtau dier nak gi hospital..

ayah kater angah punyer muke biru..time tu aku mamai lagi..tp aku nmpak ayah dukung angah and angah macam lentok je kat bahu ayah..

aku angguk je biler ayah suh tengok2kan adek2 aku yang lagi duer orang tu..

time tu aku xtau nak pikir aper..tipu la weh kalo kater aku x nanges..aku raser cam x sedap hati je time tu..

so dalam kol 4 ke 5 xsilap aku..ayah kol..


"long,..angah da xder.."

giler beb time tu aku nanges..saper xsayang adek weh..

aku yang suap dier makan, aku lap air liur dier, aku tuka lampin dier, aku maen ngan dier..11 taun..bukan sekejap..

time tu aku da autopilot..aku ikot je aper yang ayah aku suruh..dier suruh aku kemas2 baju nk blek kampung..aku ikot je..

aku pun cam blur aper jadi pastu..

yang aku ingat aku gi hospital..time tu diorg tgh uruskan pasal sijil2 ke aper ntah..yang aku tau, mak xkasik diorg wat post mortem kat angah..

doktor nak wat post mortem sbb angah meninggal on the way gi hospital..tapi mak ngan ayah xkasi..diorg kater kesian..

btol la, angah tu da la kurus..condition dier camtu lak..xsampai ati weh..lagipun mmg dier da xder, redha je la..

pastu da selesai semuer, kitorg gerak gi ulu yam..kampung mak..

aku ingat smpai2 umah nenek, nenek peluk2 aku ngan adek2 aku nanges2..isk2..

then semuernyer cam blur je..aku tau2 je time tu da bacer yasin kat kubur dier..kubur dier dekat ngan kubur arwah atok aku..


pastu mmg laen la suasaner rumah kitorg..

da xder mainan sepah2..

da xder tilam kecik yang kene bentang untuk dier baring..

mak aku mmg kater awal2 tu dier asek terbayang2 je angah macam kat belakang dier tgk dier basuh kaen, memasak cam selalu..

jiran2 aku lak ader smpai nanges2 biler tau angah da xder..sbb slalu angah mesti merangkak pastu berdiri ngan lutut dier depan pintu..senyum ngan gelak2 kat jiran2 aku..mesti la diorg terase gak kehilangan dier tu..

aku pun mesti la raser..

dulu2 time dier ader, before aku dapat kuar gi maen..aku kene suap dier makan dlu..kene check lampin dier kene tuka ke x dlu..biler da setel sumer baru la aku leh kuar maen..

tapi biler dier da xder, tetiber raser xder mende nak wat..

tapi tu muler2 je..

skang kitorg da adapt ngan situation..lagipun maner leh grieve lamer2..xbaek..nanti roh dier xtenang..

aper yang bleh buat skang ni..jenguk2 bersihkan kubur dier..bacerkan yasin..

sedekahkan al-Fatihah..amin~


nota hati : entri ni bukan untuk sedeh2..just for sharing..:)


Thursday, November 12, 2009

logbook week 23

aku : ni logbook kitorg..hehe..(smbil pas logbook dr week 16 smpai 23)


sv aku : banyak nyer~ isk..ni i xtido malam bacer logbook y'all ni..

aku : aper salahyer..(sengeh..cuak takot kene sembur sbb patotnyer anta logbook tiap2 minggu)

sv aku : ni da siap byk2 ni, malas nk print awal2 ke? (muker curious)

aku : err...(sengeh lagi)

sv aku : haa, muker you tu cam baru pas buat smalam je sumer2 ni..ketas ni pun panas lagi i raser..isk2..

aku : hehehe..(ready da bgun dr krusi)


and the rest is history~ sbb aku da cabut dari blik dier sebelum mood dier tuka jd incredible hulk..hahaha..


Tuesday, November 10, 2009

a lil bit...

about my weekend..:)

eh luper pre weekend pun ader...:P

since pas blek keje jumaat tu, kuar ngan ice lemon tea gang..except amal ngan intie yg tgh bz stadi/exam..next time yer korang..:)

so cam biaser, we went to the curve..makan2 kat vito (again?haha)..borak2 sket..then gi tgk muvi pisau cukur..nice movie indeed :) kuar je cinema sumer ader "oh my ___"..haha..

sabtu lak kuar ngan adek pompuan aku..jalan2 gi times square..sajer cuci mater plus grab la sliper 2o hinggit..ringan and x licin..plus comfy..tu yg bes tu..ngeh2..nak grab baju yang bes ader size paling kecik size M..aku try menggelebeh semacam je, xjadi amek..isk2..sedeyh2..then move to sogo + jalan TAR..ronde2 je coz sogo x sale sgt skang ni..dpt grab 1 tshirt biase2 je..hoho..

sabtu malam lak tgk bola kat tv..yeay for negeri sembilan..:) even ader insiden2 yang xbes, still both team were great..and walaupun aku sokong n9, aku raser gol indra putra tu sgt smart cumer naseb bkn utk kelantan menang kot..next year ader lagi..biler la selangor nak masuk final lak ni..isk2~ ok2, back to the topic..

then ahad, gi gathering ngan osmet kat pavilion..since piqa xsempat blek dri melake, xdpt la dier join..gba pun xdpt join..so kitorg berlimer je la..but still.. it was fun :)




port lepak 1st : baskin n robbins , 6th floor, pavilion, kl..




6th floor lagi




..and lagi..




port 2nd: pancake house @ pavilion
..laily kater pic ni smart sbb xnmpak kemere, ye ke? hehe




pose :)






orang suh tgk menu, gi tengok kemere lak :P





little gifts, big love :)





ader muker pelancong baru 1st time datang kl x?hahaha :P






komen laily kat fb (di paste secare sah..haha)

dayah: "wah seronoknye amik gmbr ngan famous model!!"

laily:"pehal dayah excited sgt nk amik gmbr ngan ak ni"



haha..macam2..okey la, better smbung wat logbook drpd blogbook..da dpt aura2 sv nak datang je..haha.. take care :)

Wednesday, November 4, 2009

oh! aku rindu giler!

::zaman tadika::

..tadika kemas ulu yam bharu, selangor..(tadika kat kampung side mak aku..hoho)..

..pagi2 arwah atok hanta gi tadika naek moto kapcai dier..rindunyer jadi kanak2 tu~

..time rehat tadika tu sumer orang kene gilir2 bacer doa makan..rindunyer suasana tu~

..maen buaian bulat besar time pas makan..rindunyer jadi carefree camtu~

..balek dari tadika arwah atok mesti singgah kedai kat hilir untuk beli jajan..rindunyer nak hepi camtu~

..biler petang2, maen2 area kampung..mandi sungai, naek beskal, maen teng teng..rindunyer nak maen2 sumer tu~



::zaman skolah rendah::

..sek keb usaha ehsan..skang namer da tuka jdi sek keb taman samudra..

..tiap2 pagi b4 gi skolah, mesti minum milo secawan..sumer pengaruh iklan 'minum milo anda jadi sihat dan kuat'..haha..rindunyer air milo tu~

..biler darjah 4 ke 5, dapat beskal untuk guner gi skolah..besnyer raser time tu, raser cam mahal je beskal tu, biaser la kanak2..rindunyer beskal tu tapi ayah aku da anta kat kampung~

..tiap2 pagi naek beskal lalu jalan hutan2 (xder ar tebal sangat tpi still hutan la) nak gi skolah..skang ni hutan tu da tuka jadi Giant Batu Caves..rindunyer bau pokok pagi2~

..time darjah 6 lak, tiap2 pagi mesti cikgu siti hawa cek kuku..saper kuku panjang kene ketok ngan blakang pemadam papan hitam tu..saket woo ( penah kene..haha)..rindunyer cikgu tu~

..pastu ntah camne lak aku kene masuk menari..aku igt lagi kene berlatih tarian lagu dikir puteri-noraniza idris tu kat umah cikgu siti hawa..then satu hari laki dier balek keje, dier tanyer bini dier tgh watper ngan dak2 ni, cikgu tu pun jawab " belajar menari"..laki dier jawab lak "oo..ingatkan belaja mengaji"..ahhahaha..yeah, aku rindu memori tu~

..pastu biler balek skolah je mesti singgah kedai jual air kelaper tepi jalan..skang ni da xder da, tempat tu pun da jadi kompleks sukan..rindunyer air kelaper yang sedap tu~

..tiap2 petang mesti maen ngan jiran2..xder maen mandi2 sungai ke aper sbb duk bandar konkrit..so tuka la maen polis sentri, maen tekan2 loceng umah orang pastu lari, maen khemah2, kadang2 tu maen kad2 cam old maid, snap ngan aper lagi ntah..luper..haha..rindunyer maen ngan mereke2 tu~


::zaman skolah menengah::

..sek men keb seri gombak (semerbak)..

..time form 1, hari2 bawak air oren sunquick tu..smpaikan kene usik ngan senior pasal air oren tu..haha..rindunyer nak bawak air oren gi klas~

..tiap2 ari before masuk skolah, mesti lepak kat bas stop tepi highway karak (skang da panggil DUKE) tunggu membe datang, cha la tu sbb dier duk jauh kat ujung sri gombak tu..dulu bas 41 intrakota, skang da tuka rapid KL...rindunyer nak lepak2 camtu~

..masuk je form 3, rapat ngan membe2 kelas..smpaila skang da jadi ice lemon tea gang..haha..time tu memang bes hari2 citer pasal f1 la, linkin park la, citer ciner la..xder pun nak ngumpat2 orang ni..rindunyer zaman innocent tu~

..biler ujian bulanan, tiap2 bulan meniru..especially geng2 llaki ngan pompuan yang suker duk kat blakang klas (termasuk aku la tu.haha)..mentang2 objektif..tapi ketas subjek agama yang subjektif tu pun kitorg leh tiru meniru, siap tuka2 ketas lagi..hebat2..time PMR sumer terpinga2 nak jawab sbb maner leh meniru..haha..naseb baek result masing2 x kantoi..:P rindunyer bonding tu~

..tiap2 ari time rehat mesti lepak blakang koop (koperasi skolah)..time tu asek bergelak ketawa je..ader je citer2 lawak..then suker lak sumbat sampah dalam lubang2 kat kerusi besi tu..haha..kalo cawan lak, selamba je letak kat palang atas kpaler..pengawas warning pun wat slamber je..haha..rindunyer nak jadi slamber camtu~

..kutuk mengutuk sesame classmate mmg wajib..tapi sumer nyer x emo2 pun..namer pun kanak2 nak membesar..sumernyer jadi bahan ketawa je..yeah, rindunyer nak duk ngan orang2 x emo~


..then form 4 masuk lak mrsm yt-besut, terengganu..

..time awal2 masuk, culture shock gak biler dengar majority cakap pantai timur..tapi biler da blajar sket2 bahase diorg, jadi bes..siap wat kamus lagi tau..tapi aku xigt da katne kamus tu..haha..rindunyer blaja mende baru yang fun~

..tiap2 pagi, mesti la nak cop bilik air nak mandi kan..tambah2 lagi 1 dorm ader 28 orang..nak tunggu turn tu, leh lah sambung tido..haha..rindunyer nak dengar perkataan "after!" time cop toilet~

..hari2 time prep petang, mesti tido..mmg xder hasil la gi prep petang2 ni..haha..rindunyer nak tido blakang buku2 teks atas meje~

..time makan 6 kali sehari tu mmg x miss..rugi kot kalo miss..walaupun pahit terpakse ku telan, cewah~haha..rindunyer nak makan ramai2 guner tray kat DS (dewan selera)~

..biler nak spm lak, bleh kater tiap2 minggu ader kem konon2 nak tmbah motivasi la..yang besnyer dapat gi hotel/resort yang bes2, mostly kat tepi pantai la..makanan pun sedap2 je..rindunyer nak seronok2 tepi pantai~

..biler budak2 dekat dapat balek umah, aku antara orang yg xbalek sbb jauh kot..tapi besnyer dapat melepak2 umah membe kat kb..then jalan2 kat area2 situ..makan2 kopok lekor, otak2, satar..waaa, rindunyer ngan makanan2 tu~

..biler nak balek kl je, mesti naek bas kat jerteh..punyer la sempit ngan kotor termasuk la surau kat situ pun..tapi semangat nak balek tu yang penting..haha..and seronok dapat tunggu bas ramai2..pakai baju maktab lagi..isk2..rindunyer nak naek bas Budaya lagi~





argh, pendek kater..sumernyer aku rindu ar~ haha :)

Friday, October 30, 2009

jom tengok tv

dari zaman kanak2, smpailah skang ni remaja (cewah, remaje ke?haha), aku suker tengok tv..tp skang ni da upgrade sket la, tengok laptop skali since masuk utp asek keje mendonload je..haha..


so, as penonton tv yang berjayer (xleh blah~), kadang2 aku perasan ader certain parts yang cam kasik kureng kat citer tu..korang pernah perasan x mende2 camtu?


mostly aku nampak ni kat citer melayu..bkn nak kutuk citer melayu ek..citer international pun ader gak..tapi, lagi best kalo leh cakap pasal citer melayu..namer pun duk malaysia..haha


baru2 ni aku tgk citer papadom tu, ader scene si nurkhiriah (bini afdlin dlm citer ni) cam nak tido or tgh tido..problemnyer, biler kamera close up kat muker dier, penuh mekap..smpaikan kaler eyeshadow pun kaler ijau..isk2..ader ke korang tido pakai mekap tebal 12 inci camtu? kalo ader siler ngaku..haha :P


lagi satu, banyak gak ar drama melayu yg aku tgk tu..scene kat kampung..si Jenny (namer samar2) pelakon citer tu pulak kononnyer sorang gadis kampung la ni..baek~ lemah lembut~ pastu yang xbleh blah tu kadang2 tunjuk kesusahan hidup femili dier ni..kais pagi kadang2 xcukup pun wat makan pagi..tapi rambut si Jenny ni ader lak kaler2..beli kaler rambut tu x ke guner duet? haha..and jangan kater kaler tu guner inai sbb mmg laen la kalernyer..naseb baek xkaler pink kan..tp still, kat situ aku nmpak x real nyer drama2 camtu..xmenghayati watak orang kater..haha


samer gak kalo si Jenny (sian namer ni kene guner utk dikutuk..haha) ni orang susah..kadang2 tgk baju dier mak aih..kalah baju aku..glemer..xlogik betol..nak salahkan saper pun xtau..pelakon ke? producer ke? orang yg jager wardrobe utk drama2 ke? ntah la kan~ haha..


satu lagi hal, pelakon2 yang nak kontrol muker je 24 jam..especially yang pompuan2 la aku tengok nyer..cam mentang2 la dier cantek, so biler ader scene kene jadi giler ke, sedeyh ke, aper ke, diorg nyer ekspresi tu alahai aku yang sedeyh tengok..ekspresi = -10%..konon2 nak maintain cantek, xnak ruin maskara tebal2 tu..sbb tu la kayu je aku tengok..muker tu pun nk maintain je, takot jadi buruk kalo wat ekspresi sumer2 tu..ni la namer nyer 'harapkan muker je cantek, berlakon hampeh..'..haha...


and one more thing yang x real nyer drama2 melayu ni, especially yang drama2 korporat tu, suker melebeh2..contohnyer la si Rosyam (bukan namer tipu) punyer dialog, " Datok, i da dapat kontrak bla3 harge RM250 Billion..bla3"...waduh2, xnak kalah tu nilai..kalo kat Hollywood maybe logik gak..kat Msia, pastu kampeni lak bukannyer jenis yang besar maner pun..cakap je lebeh..muak gak aku tgk citer camni..sket2 Datok, sket2 Datin..padahal in real life, xder nyer diorg over2 camtu..(maybe la kan..:P)..


hurm, banyak lagi sebenanyer..tapi aku malas nak taip da..kenyang pas lunch..hahaha...(xsnonoh perangai)..korang raser tu je ke yang slalu wat drama2 melayu ni kureng ek kadang2? :P


frankly speaking, bukan sumer citer melayu yang aku tengok turns out to be bad..ader je yang aku raser aku suker tengok..tambah2 skang ni pelakon2 da variety..xder la asek2 muker samer je..kan3? :P tapi slalunyer citer2 Khabir Bhatia aku suker tengok..





two thumbs up for this movie..:)
*tengok ngan manpreet kat maner ek..klcc ke mid..kot*



suker gak citer ni..tapi part eja ngan tony
eusoff tu cam xberaper berkenan sket..yang laen ok..:)
*tengok ngan si dier kat tgv ipoh..hehe*



citer seram melayu yang xpayah nak ader scene prempuan jerit je lebeh konon2 takot padahal xder mende pun..isk2..siyes citer ni agak unik la bgi aku..
*tengok sorang2 kat depan laptop..maklumlah donload kat dc++ utp tu je..haha*



the latest malay series that i've been addicted to..haha..rating 15 out of 10 (gilo ke aku ni?haha)..
*tengok ngan mak kat umah..layan~ hehe*



haha..so? what say you ?

Monday, October 26, 2009

girls just wanna have fun..(*.*)v

salam :)

nak citer sket2 je pasal weekend aritu..~ had fun wif my friendz..and cam biaser la, biar gambar yang menceritakan smuernyer..cewah.:P


location : vivo & baskin robbin @ the curve
date : 23 oct


shayna, manpreet, faten and me.. ice lemon tea gang..4 out of 6~ ader jer yang missing in action~haha


now you see manpreet..


now you don't..haha



as usual, baskin robbin the curve mmg best melepak pas makan~





location : klcc + sogo
date : 24 oct



suker tengok kedai ni..smart~


tips masuk kedai : muker konpiden walaupun xbeli aper2..haha



ok, ini hanya gimik..xkonpiden nak masuk..haha



kedai ni pun nak melawat..kater pun window shopping..:P



tetiber raser beg ceklat tu smart..hisyh..



jaket yang giler smart tapi xkonpiden untuk dibeli..haha..



sempat lak dayah dapat pakai maskara Lancome free..:P



chilli's @ klcc


well, da penat jalan mesti ar makan~ country fried chicken..nyum3~



smile :)



dayah jadi excited 150% biler dapat berposing ngan fahrin..haha..
aku? xminat dier maka jadi photographer je la..haha



muker penat da abes jalan2..haha..




location : bilik sendri
date : 25 oct


sambil window shopping, kiter membeli belah la skali..haha..aper cam pelik ayat aku ni..haha..well, xbeli banyak barang pun..:P



see? barang2 biaser je..keperluan hidup~ no music no life~ haha :P



target nak beli banyak lagi novel tapi luper tajuk..so grab 1 novel je..reader's digest tu lak sbb da lamer x bacer..kalo x, dipandang sepi je~haha




ni lagi satu hal, berangan nak kaler puteh..beli yang kaler itam..haha..aper nak wat..da berkenan~




yang ni xbeli pun..free gift je from MAC (sbb isi servey form dier) ngan LANCOME (sbb dier suh try maskara baru dier..walaupun aku xtry..ahha)



nota hati : handycam sony tetiber jadi idaman kalbu..money~money~money~ (nyanyi lagu poetic ammo)

Tuesday, October 20, 2009

supernatural

salam :)

hehe..tajuk ni xder kene mengene ngan review series tu ek..:P nak citer pasal pengalaman x baper nak super tapi natural aku..haha...

maner dapat idea pasal ni? sebenanyer citer last week..isk2..seram lak nak type..haha...


last week, ari senin..location : opis..aku da set da aritu nak gi toilet around kul 12..ntah paper zima ni, gi toilet pun nak set kul baper..hahha..xder la, orang pompuan je paham naper ader set2 maser ni..sbb aku nak gi membersihkan diri la..lalala~ :P


nak dijadikan citer, aku masuk la toilet yang kirenyer paling dekat la ngan opis aku ni..xder ar dekat maner pun, dier cam terceruk sket, pastu lampu kat toilet tu satu da rosak..gelap sket la..xper lagi..aku pun masuk ngan riang ria..xpikir aper2 pun...

tapi....


time aku tengah bersenang-lenang dlm toilet tu, aku terdengar cam suare kanak2/baby cam tgh gelak ke nanges aku xsure..time tu xcuak sgt lgi, aku pikir maybe bunyik enset dr toilet llaki kot..tp biler aku gi pikir balek, toilet llaki bunyik pintu pun xdgr, xkan bunyik enset dengar cam seblah toilet aku je..huwaa...


dengan sepantas yang lagi pantas dari kilat la, aku stret kuar..tanpa ragu2 aku jalan laju2 smpai opis..haha..smpai2 je..aku citer kat aimi..pastu aimi pandang jam..dier tanyer aku ngan nada psiko..


aimi : ko gi toilet kul 12 ke? (smbil tengok jam, kul 12.03 minit, means aku jalan nak smpai opis lebeh kurang 3-4 minit, mmg time kat toilet kul 12 la kot)..

aku : ha ah kot..sbb *ehem*..(senyap jap)..naper ngan kul 12?


aimi : mak aku ckp kul 12 samer cam konsep time2 maghrib ar..banyak mende yg kiter xnmpak berkeliaran..


aku : err.....(telan air liur)..naper aku cam xtau je kaitan kul 12 ngan maghrib tu...
(da teringat citer mak aku dier penah dengar baby menanges time tido kat kg bapak aku padahal time tu dier ngan bapak aku + opah + arwah atok aku je ader..umah pun sumer jauh2..isk3)


pastu time lunch aku citer kat maleng, dier pun cakap mende yang samer ngan aimi..betol ke korang? siyes aku xtau...waaa..sbb b4 ni aku xpnah set kul 12 pun..slalu set nak gi toilet tu pun kul 11..hoho..kalo nak buang air tu laen citer ar, anytime bleh..haha...


aku pun xtau la betol ke x yang aku dengar tu..yang aku tau..smpai arini aku x gi da toilet situ..aku gi toilet either upstairs or kat main office..biar jauh janji x sunyi sepi..haha...


tapi naseb baek la stakat ni aku just cam dengar je, mintak simpang la ternampak aper2 yang x berkenaan tu..amin~


sbb time kat mrsm dlu ader gak skali..aku tido mmg kunci loker..kunci tu lak aku simpan bawah bantal aku..ntah macam maner aku terjage..aku cam dengar bunyik hanger dalam loker aku kene tolak ke tepi..susah nak describe lak bunyik dier..haha..cuber korang nnt try tolak hanger2 dalam almari tu ke tepi ke, camtu ar bunyik dier..lamer lak tu..isk2..


xtahan tu bunyik dier dekat loker aku..waduh2..naseb baek la pas aku bacer ayat2 sumer aku leh tdo balek..aku tutup mater tu aku raser kalah la kalo mater aku kene gam...haha..maner x nyer, aku raser2 gak kot2 kunci aku terluper letak bwh bantal ke..tapi ader je..isk2..stret aku no komen (motip aper aku nak komen2 lak ni..ahhaa)...tido balek..haha..



aku raser tu je la kot yang aku ingat..haha..kalo time kanak2 dulu sumer tu aku raser lebeh pade perasaan aku je yang penakot..hahahaa...:P




kalo la ader dean winchester cam dalam citer supernatural tu..kurang sket takot..haha


jensen ackles~~ *pengsan* haha...




nota hati : balek umah straight nak donload supernatural season 5 back to back..haha



Thursday, October 15, 2009

short story

i like reading random stories online..this short story i've randomly found in certain website (cannot remember which one since i forgot to copy the link..haha)..the story is actually a conversation between a dad and his son..i was browsing through my gazillion folders in my hd when i found this..so i thought maybe i'll share with you..:)


ok now imagine you're watching a scene where two guys ( father and son) hanging out at the coffee table and talk about their life/experience/etc..and the father began to tell his story...check it out~ :)

* read the whole story so you can get the punch line in the end..:P *

"It happened many years ago – back in the dinosaur era - when I did my residency at the New York Presbyterian Hospital. I was well into my second year and still green behind the ears. You know, relatively new to the environment and learning the ropes. That was the time when you wanted to be as thorough and careful as you possibly could and not make any errors. When you’re new, you tend to be your own worse critic in every aspect. You had colleagues that were more experienced and it was hard to match their perfection at such a short period of time. I was so caught up with the seriousness of the job and doing everything by the book that I’d basically forgotten how to laugh. Everyday was a replica of the day before. It was like the same song just second verse. That was pretty much the case for a while. Then I met a certain patient that showed me how to lighten up.

I met an impressionable patient who showed me it’s ok to not be so serious all the time. Her name was Mabel Bergman. It’s weird that I can recall her name so vividly. You know, I had so many patients that it wasn’t unusual to forget names and faces but somehow I’ve always remembered Mabel. At the time she was forty-five years old. Forty- five going on eighteen – was more like it. There was something very youthful and lively about her. She was a natural at knowing how to break the ice. She wasn’t afraid to reach out and communicate with people – maybe that’s why I remembered her so well. Anyway, Mabel was this really skinny lady about average height with long blond hair pinned up in a big bun on the top of her head.


Mabel lived in SoHo with her boyfriend and they owned a Chihuahua named Tequila. Mabel adored this dog. I mean - she treated him like it was her child. Took him everywhere with her in a little checkered canvas tote bag. She let Tequila have the run of the dance studio. She practically spoiled the dog to death. Well, it was true that Mabel loved Tequila, but I’m not so sure Tequila loved her back equally.


The dog must’ve been in one foul mood that day because when she picked him up and tried to give him a kiss, he bit her on the mouth. And the worse part was the dog refused to let go. So basically, Mabel’s boyfriend had to help pry the dog off her and bring her to the emergency room. It wasn’t anything extremely serious. Just a regular patch and sew up on the same day. Easy job. She didn’t even need to stay overnight.However, the bite had ripped her lip up pretty bad. I believe the abrasion was from her lower lip and mid chin.


Since the split was so bad, we needed to take skin from her buttocks and grafted it onto the cut so her lip could heal properly.Let me explain a little about skin grafting so you can get a feel of what it is. There are two types of skin grafting. The first is called full thickness skin graft and that’s when the graft consists of the epidermis and the whole dermis. Skin is harvested manually with a scalpel and used ideally for small defects. The second is called split thickness skin graft and this consists of the epidermis and not the whole dermis. It could be thin, medium or thick. This piece of skin is harvested with a special instrument called a dermatome and used for larger wounds. Split thickness skin is usually taken from the buttocks or thighs, where as full thickness skin is taken from behind the ear, eyelid, and neck.


Mabel had a split thickness skin graft.I was the one who completed the whole procedure and was very cautious with every step of the way. Afterwards, I explained to Mabel what I did and what she needed to do to take care of it


You know, patients are usually concerned with scarring – especially if the injury is to the face. And I figured that was what she was going to ask. So I broke the news gently to her that she will have a scar on her lower lip but just a small one - hardly noticeable. I was trying to make her feel better. She looked at me with a blank face and said nothing for a while – like she was trying to read me. She finally said with a straight face, “So you mean that skin from my derriere was used to patch up the missing skin on my lip?” I told her – basically, yea. I imagined she was going to cry at the thought of a scar ruining her face, but quite on the contrary, she burst out laughing. Confused, I asked her what was so funny since I obviously missed the joke. Her eyes light up and she said, “I was just thinking. Now, whenever Keith – my boyfriend – kisses me, I can say he’s literally kissing my ass. I couldn’t stop laughing after that."


haha..that's all, take care :)

p/s : suddenly kinda miss writing english essay..somehow i know i'm not gonna be able to do that since i was too lazy to come up with any story/essay ( earth to zima, even your logbook havent finished yet..haha)..and i think my grammar is still broken..badly..:P


Tuesday, October 13, 2009

beware : it's random

pernah dengar "berkawan biar beribu" ? saper pernah siler angkat kaki skang..haha..
kali ni aku nak citer topik yang maybe bakal menyentuh sensitiviti sesetengah pihak..cewah~haha..xder la, ni general opinion aku je..so kalo saper2 yang teraser, mintak mahap la, aku x berniat pun..hoho...

pasal aper aku nak citer? pasal kawan..bukan spesifik..aku citer ni based on observation aku..and maybe pengaruh movie sepam duer..haha..

aper yang aku nampak..and aper yang aku kadang2 xpaham..kenaper kadang2 semangat "geng ko laen ngan geng aku" tu kuat sangat..contoh la kan..aku dalam geng A..korang dalam geng B..pegi makan satu geng, pegi kelas satu geng, pegi jalan2 satu geng..silap haribulan gi toilet pun nak masuk satu geng..haha..


aku xkater mende tu salah..aku paham gak, stiap orang mesti ader kawan2 yang dier selese, hence kawan2 dier tu jadi geng dier..xper..aku paham..siyes, percaye lah aku paham..percaye kan?haha..


tapi..tapi ni yang payah ni..xkan la biler korang da xduk ngan satu geng ko..contohnyer sbb geng korang terpakse split sebab nk stadi or keje or whatsoever, xkan korang xleh nak get along ngan orang laen lak kan? tulah gunernyer pepatah "berkawan biar beribu" tu..


..aku nampak..contohnyer..si A duk setempat ngan si B, C and D..before ni diorg xkamceng maner pun..tapi since da duk setempat, kene la pandai2 adapt..ye x? bagi aku, pendapat aku je, aku x tujukan kat saper2 pun ni..siyes..pendapat aku, pandai2 la nak sesuaikan diri ngan keadaan..

zaman kat uni pun samer..even satu course, mmg ader geng2 sendri..tapi xkan la smpai xleh nk berkawan ngan orang laen kan? zaman2 camni la nak mingle ngan orang laen..jadi kera sumbang xbawak korang ke maner pun..siyes..susah la nak tiru esemen kalo xnak bertego ngan org laen kan?haha..aper aku ni, ajaran sesat..haha..


lagi satu, kalo korang da kawan ngan certain people tu, doesnt mean that korang kene obey or stick to them 24/7..you need space, they need space...tapi yang aku perasan slalunyer pompuan yang ader problem over clingy ni..jangan marah weh, aku pon pompuan gak..bukan nak kutuk, just nk state the fact..hoho..


certain orang dier xleh nak lekat dengan sorang2 je..maybe jenis fleksibel..bleh kawan ngan siaper2 je..contohla kalo aku ader kawan ni..kawan aku ni jenis mmg carefree abes la..muler2 melekat ngan aku, pastu biler makin lamer, makin ramai kawan, xmelekat ngan aku sangat..xkan aku nak teraser..that's his/her life..aku just part of it as a fren..tu yang aku pegang dari dulu rasernyer..kasik la space sket kat membe korang..korang pun mesti raser nak space sendri gak kan? even husband and wife kalo kongkong pun dier bengang, aper lagi kalo membe ye x? hoho..


antara situation yang aku nampak la..bukan semuer tau...

contoh 1 :

kawan akan kater , "weh makan jom..lapa..ke ko makan ngan membe *** or gilpren/boipren ko?"

orang yang kiter just kenal, " eh, aku da makan tadi..ingatkan ko makan ngan membe *** or gilpren/boipren ko"

biar aku emphasize sket word 'ingatkan' tu..aper guner ader mulut weh kalo xtanyer..jangan wat assumption sendri..ni kalo lecturer pcs tau ni, dier marah..penat dier ajar communication skills dalam kelas, tapi korang xpraktikkan..mau dier x marah..haha..(harap2 Mr Majid xbacer blog aku ni)..


contoh 2 :

kawan akan kater, "haa, wiken ni kiter melepak2 la..ngan si A1, A2, A3 skali..ko jangan poyo2 nak malu2 lak..membe2 aku membe2 ko gak kan.."


orang yang kiter just kenal plus bukan geng kiter akan kater, "aku nk kuar wiken ni ngan B1,B2.B3..nak ajak ko pun takot ko xbiaser ngan diorg plak..huu"


ni pun satu hal gak..maner korang tau orang yang korang cakap xbiaser tu xkan get along ngan geng korang? ni pun slalu silap konsep ni..cam yang aku bebel kat atas tadi la..hoho..



ntah la kan..banyak orang banyak ragam..tu yang wat hidup kiter kalerful kan..hehe..see, aku da kater beware, post ni mmg random pun..and xder ditujukan kat saper2 pun..just a simple thought and opinion to be shared..peace :)



pesanan penaja : ok aku letak la 2,3 keping gamba ke open haus kanak2 meche jan06..tada~



hosmet utp ku~ and yang ader anak kecik tu umet aku yang tetiber nak jadi ibu muder..haha



zati, laily, mariam, aku and jibah..lagi duer orang osmet xder..pika da blek and dayah xdtg..xcomplete lgi ni..isk2


pinggan licin je..nyum2~ sate kajang~ mau lagi~


gmbar kenang2 ngan cik zati si tuan umah~



ni kat umah alia (baju biru)..muker tersengeh nak dapat duet rayer..haha