Wednesday, July 29, 2009

shake your booty!!

Finally, after almost 2 months, baru aku dpt nk publish story ni..haha..

(entry ni pasal besday aku yg da berzaman tu, tp still nk citer gak..:P )


First skali, trimer kaseh bebanyak kat semua yg wish besday aku..nak list kat sini kang takot ader yg tertinggal namer, x pasal2 aku kene ‘gam’..haha.. Kalo korang x tanyer pun aku nk bgtau gak, besday aku 31 may aritu. Org 1st yg wish before tu ialah encik muhammad alif bin hamdan..hehehehe..(terblushing sendri)..ahha


Kesahnyer, 23/5 = da abes exam..yeay, aku ikut Dayah (utp) ngan Syahmi gi mkn kfc. Tengah bizi2 kat meje, tetibe syahmi datang bwk 1 kek. Rupernyer diorang wat surprise. Diorg ckp nak tnggu 31 hb takot lak time tu bizi sebab 1st june da start intern. Biler time 31 hb tu ramai gak yg wish via sms,fb,im. Mekaseh byk2..sweet sgt korg....:)



Skang, nak msuk kat part yg ader kene mengene ngan title entry ni.. Hehe. .


Mende ni jadi ari rabu bertarikh 3 june 2009. Dlm tengahari tu, Dayah (gombak nyer ok..hehe) sms ckp pasal nak carry on ngan plan for dinner at The Curve.. aku cam bese la, available je bab2 makan ni.. then sms Manpreet for details and as usual, still on..


Tepat kul 5, aku pun straight angkat kaki dari colgate..haha..Pastu, naik tren gi kelana jaya sebab diorang tnggu aku kat situ. Diorang tu = manpreet,faten,amal ngan shayna..Dayah lak kater dier ader keje so x dapat ikut..


Smpai je kelana jaya, msuk je perut kerete myvi manpreet tu, kitorang pun berangkat gi The Curve.. Smpai2 je, diorang decide nak makan kat Bubba Gum Shrimp. First time kitorang makan kat situ( ke aku je?haha), so nak order pun blur..


Ok, pendekkan citer, time da order tu, manpreet cakap digicam dier tertinggal dlm kete, so nak gi amek la.. Dier ajak faten skali time tu. Aku,amal ngan shayna borak2 cam bese...Tapi cam pelik, lamer gak diorg gi amek mende alah tu.. Diorang balek je kitorg pun mkn la. Punyer la kenyang giler..


Skali biler table da clear, tiba2, datang la pakcik waiter yg bermuker garang..Ok aku bagi nickname pakcik G la. Pakcik G tu dtg bwk kek ke meje kitorang. Aku pun blur gi tanyer, “saper nyer besday?”. Then pakcik G tu tarik 1 krusi, suruh aku stand atas krusi tu. Aku pun cam blur lagi, pastu diorang ckp, “besday ko la”. Haha. Pakcik G tu paksa gak aku diri atas krusi tu. Aku pun cuak tgk muker pakcik G yg garang tu, gi la berdiri kejap. Malu kot. Hahaha..


Then, waiter2 kat situ duk nyanyi lagu besday yg paling pelik aku pernah dengar. Bukan aku je, diorang pun pelik. Aku raser cam nak lompat turun je da time tu, tetiber ader lak lirik “shake your booty”. Ape kejadah nak suruh aku shake my booty baru dapat kek. Huwaaa. Gilo aper. Aku ni da la pompuan melayu terakhir. (ok tipu). Still melayu. Haha. Diorang lak sebok tngkap gmbar ngan video lagi. Hisyh. Aku raser nk meraung je tengok muker pakcik G tu suruh aku shake booty time aku tengah berdiri atas krusi tu. Tapi ngan semangat yg kental, aku turun je. Isk. Turun2 je, diorang suruh aku tiup lilin. Kitorg pun dengan sedaya upaya (skema giler) try untuk abeskan kek tu sebab da kenyang giler kot. Last2,abes gak la kirenyer kek tu. Perut da buncit, kitorg pun berlalu pergi. Haha. Tp siyes best pengalaman tu. Terimer kaseh banyak2 korang. Korang mmg kawan yg baek ngan sweet (dayah pun trmasuk skali..in spirit mcm manpreet ckp.) :)



Aku igt ader omputeh ckp, tp x ingat la exact word. Rasernyer camni kot “a picture says a thousand words". So korg tgk la sendri….layan~~haha





kanak2 utp yg keriangan..haha



amal ngan shayna yg nk gak posing time mkn..ngeh2


muker faten yg frust after manpreet curik kentang dier..haha


siyes aku xprasan kat blakang aku ni..isk2



"besday saper ni?" - aku yg blur


muker pakcik G pakse aku naek krusi..waaaa


tidak~~~

camne nak abeskan ni~~ naseb baek sedap..:)


tiup la lilin tu~


shayna, faten, manpreet, amal,me and dayah(pilih hang nk jadi aper atas meje tu..hehe)



Monday, July 27, 2009

monday blues

it's personal~
myself and i~

..............................................................................................................................................................................


its time to be a big girl now~
big girls don't cry~

majlis nikah



tarikh : 25/7/09
tempat : masjid kat selayang
masa : after zohor

Justify Full
cam tulis repot aper lak..hehe..sebenanyer nk citer pasal majlis nikah (bkn aku,pakcik aku)..pakcik aku a.k.a faisal bin talib a.k.a pak usu..meh lah aku citer kan serba sikit..hehe

dlm kul 1 camtu, aku ngan famili aku bertolak dr umah..alang2 duk dekat je, kuar umah pun lmbat2 ar..smpai masjid tu dlm 1.25 kot..sbb sampai2 je da azan zohor..tgk2 sumer orang xsmpai lgi except paklong ngan maklong aku..awal giler diorang smpai..hehe

plan asalnyer pas zohor nak nikah sumer2, tp biler da abes solat zohor, sorang pun xsmpai lgi..aku bru je nk sms pak usu aku tu, nampak da kete perdana oren dier tu smpai..

smpai2 je tgk barang2 hantaran ader dlm kete..haisyh, mak aku da bisik2 kat aku..mak aku ckp dier da bgtau pak usu ngan bakal mak usu (time blum nikah lgi ni) aku tu, kalo nikah kat masjid xyah bawak brg2 hantaran sumer, tp biaser la..xmendengar kater..haha..saper yg susah? anak2 sdare dier gak yg kene angkut msuk dlm masjid..isk2..

msuk je dlm masjid, tok kadi tu suh kitorang duk ikut famili belah laki ngan pompuan, tp sumer duk sekelompok je sbb da cam famili je pun..hehe..xlamer pas tu muler ar akad nikahnyer..aku citer guner gmbar2 kat bwh je la ek..:)


kete pengantin laki kaler oren..seblah tu wakil pengantin prempuan..kete laen parking kat luar masjid~




tok kadi memberi sepatah duer patah tiger patah kater..(aku raser ar..xdgr sgt..hehe)


pengantin perempuan sempat posing lak..isk2..


yg pkai bju kuning tu ayah pengantin prempuan..yg ala2 tido tu pak ramli aku, yg rmbut tegak2 tu pak enal aku, yg tngkap gmbar tu pak udin aku..haha

tok kadi memulerkan tugas..pak su aku agak cuak di situ..3 kali try bru lepas..hehe..



yg tu nenek aku..lege dier anak last dier kawen gak~


aku xnmpak gelang tu...argh~~~


"ha, lamer sket..nk amek gmbar ni.." - maklong aku yg xabes2 berangan jd photographer..haha

interprem sket..haha





ni la masjidnyer..:)






mak usu & pak usu







selamat pengantin baru..:)





Friday, July 24, 2009

perempuan melayu terakhir..

aku nk update pasal kisah idup aku pun xder yang menarek sgt pun diz week..hehe..so aku nk wat post pasal perempuan melayu terakhir..haha..

camni sebenanyer..aku ader gak terpikir..aper sebenanyer ciri2 perempuan yang perfect (ok mmg sumer orang x perfect tp at least nak dekat2 perfect la)..

soalan 1 : mesti ke perempuan tu pandai memasak baru leh dikaterkan perfect?
banyak opinion lelaki2 yg aku dengar berbunyik camni :

pewawancara : pada pendapat anda, adakah perempuan yang tau memasak tu dikatakan sempurna sebagai seorang perempuan lebih2 lagi isteri anda?

abu : eh,mestilah! mak sayer kater kalo perempuan xtau masak tu, xyah ar kawen ngan dier, sah2 x bahagier..ari2 makan kedai..hisyh,xsanggup sayer..(smbil geleng2 kepaler)

ali : bagi sayer, xkesah pun..lagipun zaman skang ni byk perempuan bekerja..ksian pulak diorang nk masak2 tapi untuk duer orang mkn je..rugi lak camtu sayer raser..

ahmad : ntah la..cam x perfect..tapi maybe perfect gak..lagipun zaman skang banyak je buku2 resipi kat kdai2 tu..kat tenet pun leh carik..so, sayer raser sayer trimer je la kalo jodoh kot..(smbil wat muker xder pendirian)

so, aku pun xtau..aku pun xreti sangat masak memasak ni (90% xreti..haha)..tapi maybe kalo aku rajen2 nanti aku blaja ar kot..hehe..




ciri2 orang first time masak la ni kot..hehe



soalan 2 : aderkah perempuan yang lemah sehabes lembut (contohnyer tepuk nyamuk pun ngan frekuensi penampar yg sgt rendah)

pewawancara : aderkah anda akan mencari calon isteri yang lemah lembut gemalai memandangkan anda suker yg perfect je?


abu : of course la! sayer xnak la bini sayer tu nanti bertumbuk ngan sayer lak..so, bia la dier lemah lembut gemalai..baru ar perfect utk sayer..(smbil tunjuk muscle yg xseberaper kat tangan)


ali : xsemestinyer..lemah lembut tu boleh..jangan lemah lembik da la..kalo lemah lembik nnt sayer yg xtahan..nak suh tolong angkat tepon pun dier kater berat kang sbb lemah lembut gemalai sangat tangan dier tu..hisyh..mintak simpang..


ahmad : erk..komen sayer...camne ek..ntah la..duer2 pun boleh..kalo da jodoh~ (smbil tersenyum simpul reben)


hoho..camne ni..aku ni ganas ala terrorist je raser..isk2..



sebenanyer aku pun xpaham apsal aku letak gmbar ni..nak kater lemah lembut gemalai,xder pun ciri2..haha..tapi sweet lak tgk..





aper lg ek..ntah ar..maybe banyak lagi ciri2 laen yg kadang2 aku pikir perlu ke ader pade seorang perempuan untuk jadi seorang yg perfect lebeh2 lagi as calon B1N1...tp..aku da luper lak..haha..

aper ntah yang aku membebel kali ni..sajer je terpikir topik ni..aper lak pendapat korang ek?





upin & ipin : penat da kitorang berceriter kat ko ni ayam, ko paham x?
ayam : kok..kok..kok..kok..

Wednesday, July 22, 2009

do you know?


yesterday i was bored to death so i cannot stop surfing the net till i found this story..here..seriously, i was one of the muslim who does not now about this news..do you know that at the same time when MJ was buried, there was one Muslim woman who was also buried because of her loyalty to ISLAM..it was so sad to see that tv,radio,newspaper,etc. do not acknowledged this story as big as MJ death..

from what i've read, this woman, Marwa Al-Sharbini was killed because she was defended ISLAM..below is the glimpse of the story that i've found by google search..there are many stories about her death..and it seems it can bring tears to your eyes..

Marwa Alsharbini is a woman from Egypt, a pharmacist and married to an Egyptian academic doing a research in Max Plank research centre in Dresden. Marwa is Muslim , and she wears hijab.

Last November while she was in a play ground with her 3 year old child, she asked a young man 28 year old German named Alex to let her child play on the swing, for the lack of other answers the young man called her a "Muslim Terrorist"

Marwa being the woman she is, sued him in courts and got a rule in her favour to fine the man 780 Euros for racial assault (though the fine is next to nothing) this was a moral victory to say the least.
The racist young man "Alex W." filed for an appeal, which was accepted, last week during the trial as Marwa was in court testifying, the man attacked her with a knife and stabed her 18 times which were lethal and she died on court, and as her husband jumped on her defence was stabbed 3 times as well in his chest and abdomen and now lies in critical state in the hospital.

Now how did this low life racist man managed to sneak a knife into a court house?
How did he manage to stab her 18 times? (this is the official story)
Why is 2 young highly educated Muslims assaulted and the woman killed with NO MEDIA COVERAGE WHATSOEVER?

PS. She was 3 month pregnant when murdered.


there are more stories here or you can google her name for more...may she rest in peace..


AL-FATIHAH~


Tuesday, July 21, 2009

dont judge a book by its cover

tempat kejadian : dalam bas U2~

time ni bas da agak penuh..aku duk depan skali..kat single seat..depan aku ader twin seat yg mengadap aku..depan aku nenek tua duduk..seblah dier ader la sorang ni..yg ni aku nk citer ni..

mamat tu punyer la gaya rockers..sluar hip hop..tangan ader gelang rock2..rambut ala2 mohawk sket..cumer muker tu nmpak la cam baru pas spm..haha..time tu tgk dier layan lagu duk hangguk2 kepaler lgi..

tapi..

tu la aku kater dont judge a book by its cover..
tetiber la si mamat rockers ni bangun..
pastu dier cam tunjuk tempat duduk dier kat orang kat blakang..
skali aku toleh blakang,rupernyer ader ar makcik tuer ni da xlarat da nk berdiri..
tp xder sorang pun yg kat blakang tu offer tempat duduk..
skali biler mamat rockers ni offer tempat duduk dier kat makcik tu..
aku raser orang2 kat blakang tu sumer da segan silu..
sumer wat2 pandang tingkap time aku toleh tengok tu..ye la, ader brader tu aku tgk sihat walafiat je duk tepi tempat makcik tu berdiri..
haram dier nk offer makcik tu duduk..
kalo gentleman, mmg xwat camtu nyer..

the point is..
cam tajuk entry aku la..
aku tau biler orang tgk mamat rockers tu sumer akan pandang cam ala2 dier nakal or jahat..
tp tu la..jgn nilai orang ikut luaran je..
brader yg pakai kemeje2 smart2 konon2 sophisticated, ader dier wat cam mamat tu wat?
sori to say la..
1 dlm seribu nk jumpe yg camtu..
mcm pgi td aku nmpak ader akak tu pregnant..
all the way smpai klcc dier kene berdiri sbb mamat berkemeje yg duk dpan dier tu wat x tau je..
see, kalo nak wat baek xkesah la rockers ke, ustaz ke, ceo ke camne ke apperance korang..
as long as u got the heart of gold..
sumer orang akan respect..:)




(realiti nak naek bas..isk2)




Monday, July 20, 2009

friends are precious part 4..

hoho..nmpaknyer hard disk still kat manpreet and picz xder lgi so smbung lgi ar pasal membe2 aku ek..sbenanyer ramai lgi kat mrsm tu..dak2 dorm aku je da 28 orang..tp kalo citer pasal sumer kang smpai aku grad x abes..haha...

ok skang nk citer pasal dak2 kat utp lak ek..


14) zati
zati a.k.a nur farah izzati bt zakaria..dier ni sbenanyer dak mrsm aku..tp xngam..dier dak dorm atas,aku dak dorm bwh..haha..stended la zaman skolah..kamceng ngan dier pun time awal2 msuk utp la..xder membe kan..laen ar dak2 mrsm jasin, smpai 50 org msuk utp jan 06..hoho..
zati ni nmpak cam manje, almaklumlah dier muder staun dr aku..dak lompat klas..tp actually dier lgi matured dr kitorang..smpai skang aku respek dier sbb tu..cam2 orang kater kat dier,tp dier sabar je..nice..:) dier ni mmg jenis caring abes la..sejak aku jd osmet dier kat utp tu, mmg nmpak sgt la dier ni caring..bukan je kat orang, kat hamster dier pun samer..haha..time orang laen criter pasal problem, dier ar pendengar yg pling bes..dier x side maner2 pihak..just dgar je..aku suker attitude dier ni..huhu..dier ni dr zaman skolah aku raser suker gelak kuat2..haha..pastu dier ni agak blur sket..skang ni je da maju sket tahap pick up dier tu..kalo x,orang laen gelak arini, dier gelak bsok..haha..klaka2..skang ni dier tgh intern kat sony..rindu lak nk tgk dier maen ngan hamster dier tu..


15) jibah

jibah a.k.a najibah tajul zahari..dier ni pun dak mrsm aku dlu gak..tnggi..puteh..tp bkn anak omputeh la..haha..sokmo dier je la wakil skolah..smpai skang lak dier wakil utp..sporty btol..dier ni mmg pakej ngan zati..saper knal zati,msti kenal jibah..and vice versa..haha..skang ni pun kat utp dier rumet ngan zati..cik najibah ni suker kaler2 sket..tgk baju ngan sluar dier ar..haha..stakat ni aku tgk dier ok je..xcampur sgt hal orang..maksud aku xder ar sebok2 nk jage tepi kaen orang laen..haha..dier ni kuat berceriter gak..kdg2 aku tgk antare dier ngan zati, mmg seswai ar..dier berceriter,zati dgr..that's y la diorg serasi kot..:) aper lgi nk citer pasal dier ni..ha,time kitorg gi gua tempurung, cik jibah bersamer encik boiprennyer la antare yg teman aku dalam gua tu..hehe..terharu~ punyer ar diorg cek aku kat blakang diorg ke x..maner la tau kot2 terlemas lak time redah air dlm gua tu..mekaseh korang..:) skang ni dier tgh intern kat miyazu (anak kecik proton)..da ar kat ngan umah..ceh2..:P


16) nad

nad a.k.a nadzirah (eh btol ke ni?hehe)..dier ni aku knal time minggu MAS lgi..dlm surau lak tu (berkat abes la)..hehe..aku suker tgk pipi dier yg tembam biler dier senyum..mmg slalu jdi mangsa la pipi dier tu..hehe..dier ni sangat sangat sempoi..genius lak tu..tp slamber je..haha..dulu2 time foundation slalu la lepak ngan dier tgk2 bintang malam2..time tu aner der keje lgi..haha..dier ni gak ar yg knalkan aku kat dayah (japgi aku citer..)..dulu dier ni usha sorang dak chemi ni, panggil dak tu eksotic lak tu..isk2..dasat2..haha..tp kejap je kot..bese la,zaman muder2..dulu slalu tgk muvi samer2..tiap2 ari jumaat pas klas IS, mesti dier ni pun melepak tgk muvi kat laptop aku..haha..aku igt lagi, 1 hari tetiber dier dtg kat katel aku..pastu pandang aku..senyap..aku pelik da time tu..

aku : knaper?

nad : aku ader rahsier ni..ko la orang 1st aku bgtau ni tau..jgn bgtau diorg lgi..

(aku da saspen time ni..jeng3)

aku : aperkah? (aku raser ar kot..xigt sgt detail..hehe)

nad : aku dpt program ekspres gi US yg samer ngan haziq tu..kat vanderbilt..

aku : (speechless jap. sdeyh kot membe nk fly)..waa..congratz..(time ni da hepi da utk dier..hehe)

nad : tenkiu2..tp jgn bgtau diorg lgi tau..aku nk kompemkan dlu..

aku : baek~

pastu da braper mlm, time tu last day dier rasernyer, mlm tu kitorg gi mkn ramai2 kat kafe (time foundation mmg bese camni)..bru nad bgtau sumer orang..time tu mmg sumer tergezut abes la..da berkacer2 da mater (cam mater shin chan)..hehe...mmg sesi bergambar x hengat la mlm tu..siap ngan macam2 pesanan penaja lgi..haha..skang ni dier kat vanderbilt,us..nnt dier grad awal stu sem dr aku..biler ar dier nk blek ni~



17) dayah


dayah a.k.a nurul hidayah abu hanipah..dier ni aku knal dr nad la..first time knal time bonding kitorang, kitorg bacer magazine aper ntah..tp klaka ar..ader tips2 utk pompuan..haha..dasat btol time awal2 kenal..awal2 dlu aku knal dier ni, dier da x single da..haha..ni mizah kot ckp,ke nad..ke aku yg tau sendri..xsure..haha..pastu dier ni ader gak dpt offer gi interbiu jpa tp sbb mende2 penting yg mak dier pos tu xsmpai lgi, so dier x sempat la gi interbiu 2..duk je kat utp pun pandai gak..:P biler da knal, baru tau dier ni camne..dier xsuker bende2 berserabut2 ni..dier suker mende yg teratur..cuber tgk notes yg dier slalu wat time nk exam tu, slalu tersusun je..senang nk paham lak tu..sbb tu la notes dier je yg asek difotokopi..haha..dier ni nmpak je garang, tp xder ar garang aner pun..stended la tu, mende salah mesti ar dier marah..tp slalunyer dier marah kejap je..yg tu aku kompem..:P spanjang aku knal dier kat utp tu, mmg undeniable la dier ni baek punyer membe..she'll always be at your side through thick and thin..:) skang ni dier tgh intern kat prss bangi..tp aritu da jumpe da..shoping2+gosip2 lgi cam bese..haha

rasernyer tu je la kot yg mampu aku citer...ramai lgi sebenanyer kwn2 yg baek gak penah aku knal tp kalo citer sumer nnt smpai aku keje x abes..hehe..sori sangat2 kalo2 namer2 yg xder kat list ni..bkn sbb aku xigt or xsyg korang as membe aku tp nk wat camne..terpakse..hehe..






~good friends come and go but true friends stay forever~



Friday, July 17, 2009

friends are precious part 3..

sebenarnyer kan..aku nk post entry pasal besday aku aritu..tp..gamba still kat manpreet..so, sbb tu la da berbulan xpost lagi..hehe..da dpt gmbar nnt aku post ek..

skang ni nak post pasal friends aritu..aritu aku citer pasal membe2 kat semerbak je kan..skang nak citer pasal dak2 mrsm yt-besut lak..


9) baby/qila

baby a.k.a ainul aqilah binti (luper)...dier ni kitorg panggil baby sbb dier kecik..and manje..cam baby..haha...first day aku kat mrsm, kitorg da kenal..time tu dlm hall xsilap aku..dier tego aku dlu..time tu guner sayer awak lak tu..hahahha..klaka lak biler igt blek..so,biler da borak sket2,bru selese nk guner word ko ngan aku tu..kitorg byk mende yg samer..style kasut same, beg samer..time tu beg skolah guner beg tropicana life..kaler biru lak tu duer2..lebeh kurang je..then,dpt lak dorm samer..mmg awal2 aku melekat je ngan dier ni..dier ni walaupun manje tp tegas..hehe..kuat mengusik lak tu..aku igt dlm dorm dier slalu gado ngan jihah..dier pnggil jihah senget sbb jihah ni mmg jenis jalan senget..haha..kamceng2 aku ngan dier ni pun pnah gak gado..maybe salah aku gak kot sbb aku xder ar jenis melekat sgt ngan sorg je membe..and dier lak teraser biler aku kamceng ngan lin (pasni aku citer)..huhu..biler da camtu,start ar xbertegur sapa walaupun duk 1 dorm ngan 1 klas..duk seblah2 lgi kot dlm klas..time tu raser cam da xsedap la..so kitorg pun wat ar confrontation..xigt lak biler tp aku igt kat lab2 kosong kat yt tu (seram lak tempat tu kalo igt blek..haha)..mmg time tu nanges2 gak la..heart to heart la katerkan..aku say sori,dier say sori..then baek je kitorg smpai skang..:) honesty tu kan penting dlm friendship..kalo xberkenan ngan prangai membe,ckp..kan3?? :P

10) lin

lin a.k.a norazlina binti noh..simple je namer bapak dier sbb tu aku igt..hehe..dier ni dak dorm aku gak..sbb dier pakai spek lebeh kurang aku, sumer org kater aku ngan dier kembo..(org muar)..haha..dier ar aja aku ckp2 muo ni..xpasal2 je aku jd muo celup skejap..haha..dier ni ar membe aku yg paling berani aku penah kenal..macam2 pengalaman yg agak2 extreme dier pernah encounter dulu..sbb dier ni suker tido lambat2 and kadang2 selamba badak gi gosok baju kat bilik iron kul 2,3 pagi..mcm2 la 'orang' yg teman dier..tp dier ttp kool..tabik spring ar..haha...sbb tu biler aku kadang2 terjage tgh malam, aku xleh tido balek, stret aku kejut dier ckp nk tdo kat seblah..so kalo bsok pgi dak2 dorm aku nmpak aku tdo situ,diorg da tau da..haha..alhamdulillah ar aku xkene aper2 histeria ke kat saner..:) lin ni mmg membe yg baek..slalu tolong aku time kat asrama dlu..slalu lepak2 kitorg diskas problem samer2..especially problem dier ngan ex dier dlu..mmg emo time tu aku dgr dier citer..tp skang dier da hepi ngan orang baru..good for u girl..:)


11) arena

arena amira binti aper ek..haha..dier ni,xder ar kamceng sgt ngan aku..kitorg ader relationship yg unik..(ok,aku tau dak batch aku sumer pompuan tp siler jgn pk songsang ek)..haha..snang citer,loker kitorg ni sebelah2..kirenyer jiran aku la dlm dorm..so, memandangkan loker tu kecik je..kitorg wat deal, nk kongsi loker..loker aku utk letak baju,loker dier utk letak buku..haha..warden pun pelik ngan idea kitorg ni tp mmg muat ar loker tu pas kitorg apply idea tu..and kitorg suker share2 beg..rindu lak zaman2 tu..tp 1 je, aku suker biler dier treat aku samer je even ader ar setengah2 org suker ngater2 pasal hal org laen kat blakang (u know what i mean kan)..dier still layan aku cam bese, x amek port..tu yg aku suker kawan ngan dier ni..aku pun bkn jenis amek port ngan aper yg org kater pasal arena ni..so, fair and square..:) skang ni dier kat utm skudai..da nk grad da pun..biler la nk reunion ni~


12) farah

a.k.a farah adilah binti abdullah..(dier ni dak shah alam..kamceng ngan arena memuler..) farah ni mmmg genius abes ar..petuer dier camni..tdo paling awal, bgun paling lmbat,sure ko leh skor exam..haha..dasat2..tu la dier..dier ni nmpak je ganaz tp lembut je sebenanyer..jiwang lak tu..haha..dier ni baek,alim..tp still sempoi..cayalah..bes kawan ngan dier ni..time kat mrsm dlu kitorg la kepaler bising2 dlm dorm dlu..layan lagu la..borak2 la..wat cam dorm sendri (mmg dorm sendri pun)..haha..drpd farah punyer idea la kitorg kenal dak2 mrsm berseri (kawan2 skolah arena kat bangi dlu)..time tu idea farah nak anta kad rayer kat sorang dak laki berseri ni..shazril namer dier..ideanyer,anta satu kat rayer,then 1 dorm sign and bg no phone..hahaha..lawak la biler igt blek..nmpak sgt kanak2..pompuan sumer lak tu..so kitorg pun wat la..yg si shazril ni lak gi msg sumer2 orang kat kad rayer tu..hahaa..yg klakanyer,skang ni dier bkn kamceng ngan kitorg,dier kamceng lak ngan cha (membe aku tu)..hahaha...farah ni mmg jenis suker kenal2 kan membe2 dier kat kitorg kot..haha..skang ni farah kat U.S..rindu lak nk jumpe tp asek xder maser cuti yg samer je..haih~


13) jaja

waaa..xigt lak namer btol dier..sori jaja...hehe..jaja ni second batch yg msuk time aku dlu..kire die rmsuk lmbat sebulan camtu kot..dier ni muler2 nmpak muker cam sombong,cantek la katerkan..tp x sombong pun..ari first dier dtg je da wat lawak..ader dier igt ustaz aku tu tukang kebun..hahahhahaha..sian ustaz aku xpasal2 disamerkan ngan tukang kebun..jaja ni sempoi je orangnyer..xamek port pasal hal orang laen,wat hal sendri je..dlu aku kamceng ngan dier sbb slalu tuka2 pinjam kaset (mp3 xmampu lgi nk bli time tu)..haha..dier pinjam good charlotte,aku pinjam yellowcard..lebeh kurang ar..time kat dorm dlu,kitorg slalu gak ar borak (keje aku time kat mrsm asek borak2 je ke aper..haha)..slalunyer topik kitorg pasal perception dak2 pantai timur kat dak2 bndar cam kitorg (walaupun umah xder ar bndar sgt pun..:P)..tp rasernyer tu la isu paling ssh kitorang kne encounter kat saner..hehe..tp jaja ni dier malas nk amek port sgt ngan aper org ckp pasal dier..bes2..and sbb kpaler kitorg yg agak2 xbetul tu ar jd kamceng tu..haha..skang dier kat uia (baek je ruper minah ni..kunun)..hahaa...biler nk dating ni cik jaja~



hoho..sebnanyer ramai lgi yg bes2 time kat mrsm..tp entry ni cam da pnjang sgt je..nnt aku smbung lgi ek~ takot bos besar dtg cam td..terkedu~
haha..


Wednesday, July 15, 2009

down

down.

Monday, July 13, 2009

thank you all :)

tada~

arini nak citer pasal weekend yg best..:)

last saturday, aku ngan dayah plan nak gi shoping2..setelah bermeeting (dlm enset je la), kitorg pun decide nak gi midvalley ngan pavilion..gi midvalley tu pun sbb diorg(dayah,syami and faten nad) naek ktm dr ukm smpai mid..snang sket katernyer..so aku pun on je la..janji dpt shoping..hehe..

so bermulalah journey aku...

dlm kul 10, aku kuar ar umah..lintas sket highway duke seblah umah aku tu..tnggu bas rapid kl U2..aderlah dlm 10 menet, bas pun smpai..aku pun lepak2 dlm bas smpai titiwangsa..jalan2 ngan snang ati lgi sbb cam awal..tnggu monorail lak..da naek monorail, bes giler dpt duk bwh ekon..ngeh2..smpai2 kl sentral..aku pun jalan ngan lajunyer ngan harapan nak kejar tren ktm..tp tgh aku jalan laju2 tu, aku ternampak bas B105..aku nmpak bas tu tulis klcc-midvalley..aku pun time tu trus je la naek (mentang2 xyah bayar tiket)..hehe..aku igtkan bas tu naek ke bangsar, rupernyer dier turun ke klcc..aku da cuak gak..nak turun kat pasar seni, takot lak jln sorang2 kat situ..last2 aku decide je la nk turun klcc..secure sket..pastu aku gi la naek putra smpai bangsar..turun2 je lrt mmg naseb baek giler sbb ader bas nk gi mid time tu..naseb baek lgi biler jalan x jem..so cpat gak ar aku smpai mid..tp sbb aku da sesat naek bas kat kl sentral td make aku smpai kul 12 camtu..janji nk jumpernyer kul 11..hehe..sian diorg..


smpai2, kitorg pun muler ar meronda2 sket kat mid tu..aku lak sbb target nk beli jam..so gi ar swatch (lamer dok usha jam kat sini)..hehe..punyer ar byk design yg menarek hati..tp aperkan daya, kene beli jam ikut bajet..so aku beli je yg da lamer aku usha tu..harge? berpatutan la..:)

ni la jamnyer,ceria x?





hehe..pas jam..move to beg lak..penat la tgk beg kat momoe tu..
last2 decide nak beli yg ni...



hehe..merah tu..tp smart..i like..:)



pastu gi mkan2 lak kat yoshinoya..muler2 igt nk mkn kat chillis tp malas lak..ngeh2..



memegang chopstick ala pro~heheh...


after mkn and solat sumer..kitorg pun gerak la nk gi pavillion..
dlm ktm punyer ar ramai xyah ckp la..bkn kater sardin, lempeng pun leh penyek..isk2..
naseb baek la 1 stesen je dr mid smpai kl sentral tu..kalo x mmg ader yg msuk hospital tawakal tu..haha...


smpai je kl sentral, naek monorail smpai bukit bintang..aku klaka tgk syami gayat naek monorail..dayah lak asek duk gelakkan boipren dier tu je..haha..




muker syami kaver gayat (sbb tu gmba ni gelap,nak kaver)..kah kah kah


smpai bukit bintang, cam lost xtau nk jalan gi pavillion..nmpak sgt lamer aku x turun kwsan tu..sbb dlu zaman skolah aku raser leh hapal da stiap tile kat area situ..tp dgan bantuan instinct and memori aku yg bleh tahan kuat ni..smpai gak kitorg kat pavillion tu..haha..






time ni lalu sebelah faezah elai tu..bleh ar tahan gak..cam dlm tv..hehe..


honestly, ni ar first time aku smpai pavillion tu..pendapat aku..pavillion is like bigger klcc..kot..nice design..but the shops are like a wayyyy~~ above my budget..haha..kitorg pun just pusing2 biaser je..smpai la decide nk gi starbucks..haus2..hehe..lepak2 starbucks sat..pastu decide nk balek..laen kali leh je dtg lgi pavillion tu..ngeh2..


time balek naek ktm dr kl sentral smpai ukm..naseb baek la sesak dlm train tu smpai kat mid je..after tu kire ok la..dlm 40 menet kot smpai stesen ukm..then naek kete syami nk blek umah dayah..on the way tu ader gak ar diorg tunjuk2 tempat2 kat situ ngan jalan2 kat area situ..aku nmpak gitu2 je la..da malam kot..haha..


before smpai umah dayah, gi amek kak su dulu kat billion..kak su masuk je kete,trus kuar gosip2 hangat..hahaha..then smpai umah dayah, salam2 ngan wan dier jap..naek atas lepak2 bilik diorg jap..then siap2 nk kuar mkn..


aku,dayah,kak su ngan faten pun terkedek2 la kuar mkn..haha..time ni tgh pk nk mkn katne..last2 decide nk makan kat tempat diorg kater sedap..restoran rimba klasik..mmg rimba abes ar,kitorg makan kat atas pokok..romantik x kitorg?hahaha...saper2 yg gayat xleh nk berangan mkn kat atas tu la..skali angin kuat, mau pengsan..haha..time tnggu makanan tu, cam2 isu dibincangkan..tp mostly merepek je lebeh..haha..saket perut gelak je time tnggu makanan..smpai2 je sumer senyap..lapo la tu..haha..aku mkn nasik goreng cili padi..not bad la..then pas makan + merepek duer tiger ketul, kitorg pun balek..smpai umah, lepak2 bilik kak su tgk cerekarama..bkn tgk sgt pun, ngutuk criter tu je lebeh..haha..da abes cerekarama tu aku ngan dayah lepak2 dlm bilik dier..aper lgi..updated la gosip aner yg patot..da baring atas tilam pun still gosip2 lgi tu..siap ader sesi heart to heart lak tu..cam pijama party..haha..xigt tido kul baper..


sedar2 je da cerah..ngeh2..aku dgr gak wan dayah kat bwh cam tgh masak2..nk turun tlg pun ssh gak sbb ader pakcik2 dier..so kitorg pun bersiap2 dulu ar b4 nk turun..da siap2 tetiber dayah bwk nasik goreng naek atas..takot segan makan kat bwh katenyer..ngeh2..ngan gaya ala perempuan melayu terakhir (tipu je ni..hehe),kitorang pun makan..pas berbasa basi kat dapur ngan wan dayah, kitorg pun gerak kluar..nk gi alamanda..

berposing2 di bilik kak su & a'an before turun..hehe


b4 gi alamanda, lalu jap prss..diorg nk tnjuk tmpat2 diorg keje tu..ngeh2..then smpai alamanda..target aku just nk beli novel ngan sliper bata je..skali2 termasuk lak kedai nicole collection..tgh offer lak tu...waa,kitorg pun rambang mater...(dasar perempuan)..haha..then, after several comments ngan try out..aku beli duer baju, dayah ngan faten beli satu..kiut miut je baju tu..hehe


ni kaler puteh..sweet je nampak..:P


ni lak kaler purple..nice and simple..:)




after that (ceh speaking lak..hehe), kitorg gi carrefour..pas sajer2 mengabehkan maser kat situ..kak beyla dtg..kak beyla ni senior diorg kat prss tu..aku knal dier ni pun sbb eli la..kitorg amek notes2 tu kat dier..time dier dtg tu dier kater nak banje lunch..segan gak ar sbb aku bkn nyer kamceng ngan dier cam diorg2..tp da dier insist gak,rezeki jgn ditolak beb..haha..


gi la mkn a&w..kak su ngan humble kater dier xpnah mkn a&w,org kg..(konon je, slalu mkn mcd..:P)..time makan tu mcm2 hal yg menggeletek segaler urat2 sendi aku..haha..asek gelak je,naseb baek la xtercekik..isk2..



pas makan2, kitorg jalan2 jap..aku beli sliper bata..snang nk jalan dr tempat keje..murah je pun...



hehe..simple je




muker2 riang shoping2..:)








dayah nak gak tnjuk beg baru..isk2..



then decide nak balek..dayah kater dier nak anta aku kat ktm serdang..dengan muker ala2 pendekar kitorg redah je jalan..sbb da salah exit highway..haha...aku cam kenal jalan tu sebab bapak aku pernah sesat kat situ..kak su lak ngan kompiden nyer ngaku dak upm yg berjaya..padahal jalan yg dier suh kitorg masuk tu salah..haha..terpaksa la wat u-turn..kitorg jalan ikut sign board je..masuk2 satu simpang tulis sri serdang..kitorg da pelik da..awat la kawasan perumahan je..tetiber kak su wat gayer ala2 terkejut beruk..siap tunjuk2 kat seblah kiri kerete..kitorg sumer blur..aper yg kak su cuber smpaikan ni..skali tgk ktm serdang rupernyer..kitorg berjaya!!hahahaha...terjerit dlm keter cam aper je..haha..but it was fun..then diorg pun anta aku smpai gate ktm tu..da siap salam2 peluk cium sumer, aku pun tnggu la kat platform ngan saba..haha..


cuber teke aku yg aner..:P


smpai je ktm 40 menet pastu, aku pun try la squeeze nak masuk..siyes aku fobia..kaki aku sket lgi nk masuk gap between train and platform tu..huwaaa..tau ar kaki aku kecik..masuk2 je da sesak napas..aku amek port tepi tmpat duduk..skali ader la kapel seblah aku ni leh lak wat onar dan duri time org tgh penuh2 tu..duk cium2 pipi la dahi la..adeh..tgk time la beb..aku lak yg tersepit tepi diorg..isk2..smpai je kat stesen aner ntah, ader lak foreigner ni..berdiri blakang aku..ader laptop kat dier, dier bkn nyer nk msuk lgi..abes aku kene berdiri senget..argh..tensen2..aku saba lgi..smpai lak ader lak makcik cina ni tolak2 aku, saba aku raser cam da ilang sket..aku pndang makcik tu ngan pandangan ala2 nk mkn org..haha..raser cam kuang aja lak tapi xkan aku nk mati tersepit kat dlm ktm lak..smbil2 tu aku doa biala cpt smpai kl sentral tu..smpai je kl sentral aku raser cam nk sujud syukur je..hahaha..


aku raser tu je la kot journey aku weekend lepas..hang out with u gurls were so fun..we should do that more often ( tu pun kalo aku da pndai drive smpai bangi la..xmo naek ktm..)..haha...

Friday, July 10, 2009

friends are precious..part 2

hoho..the next part of the story


5) amal/mena

amal/mena a.k.a amalina anak pakcik ismail..dier ni aku kenal time form 2 kot..tp kamceng raser cam form 3..yer ke? lost track lak..haha..tp around time tu gak ar..dier ni muker cam anak cina..tp xder kene mengene pun ngan cina pun..siyes aku xigt lak camne aku knal dier,maybe sbb dier kawan zati kot (yg ni aku citer japgi ek..)..dier ni sempoi je orgnyer..siyes..xkesah pun nk mekap2 ke aper..tp maintain cun je..agak jeles di situ..haha..dier ni pun antare yg termasuk ke geng pengganas cam 3 musketeer..ngeh2..dier ni slalu samer ngan aku..sbbnyer time aku dpt mrsm besut dlu..dier pun dpt gak..tp dier x gi sbb mak dier x kasik..then,aku dpt utp..dier pun dpt utp gak..tiru je..haha..yg xtahan lgi tu..aku beli 1 backpack adidas ni kat ipoh..dier pun beli beg yg samer kat kl..tp kitorg xtau pun samer smpai ar 1 hari dier nmpak aku pkai..stret dier terjerit manja(kah kah kah).."zima! beg kiter samer! waa.."..lebeh kurg ar kot..haha..then ader 1 lgi..beg tepi (momoe)..yg tu pun samer gak..haha..jodoh kuat btol..yg ni pun kitorg xtau gak kitorg beli yg samer..smpai ar ader 1 ari aku kuar ngan diorg bwk beg tu..si amal/mena ni lak stret wat muker2 konon2 aku tiru dier..memaen je la pun..dier stret kater apesal la smpai duer beg leh samer..isk2..byk sgt persamaan kitorg ni..kang aku kater romantik kang orang pikir pelik lak..haha...

skang ni dier da pindah putrajaya..waa...sob3~ xper2, kat utp leh jumper lgi..hehe



next please :

6) faten

faten a.k.a aper full name dier ek? mintak maap la faten..igt namer bapak ko je abd rahman..hehe..faten ni aku knal sbb dier geng ngan amal/mene and zati (next aku citer ek..)..faten ni korang nmpak je cam innocent tp xder pun..haha..antara kitorang, rasernyer cam dier paling hot je..ngeh2..tp dier gak ar yang paling kuat bersecret..da ar kuat rahsia, pastu suker korek rahsia kitorg yang cam kene pukau je citer kat dier ni..haha..dier ni antara orang yg kuat membuli manpreet..ok silap..bkn antara..orang yg paling kuat membuli manpreet..smpai da besar panjang ni pun..haha..sian manpreet..lgi 1, dier ni paling demand skali nk carik bf..(yer la tu..:P)..yg aku tau pasal faten ni,dier suker makan kambeng..aner2 restoran kitorg pegi musti dier order yg ader kene mengene ngan kambeng la..naseb baek susu kambeng dier x order...haha..lgi 1, dier penah kater xnak amek lesen kete sbb manpreet ader utk amek dier..hahaha..kejam2..tp skang dier tgh blaja kete balek nk amek lesen..(aritu da amek sebenarnyer tp xlulus..)..dier ni nmpak je giler2 tp cam bese la membe aku sumer baek2..sweet2..hehe

skang ni dier kat cheras..adeh..apsal aku x igt namer kolej dier..alah,kolej yg kat tepi jalan tu..aaa..xleh recall lak skang ni..kenyang sgt..haha..yg penting nyer dier ni skang amek kos yg dier minat..xcam kat unimas dlu..


wokeyh, skang nk citer pasal org laen lak

7) zati

zati a.k.a izzati arifah anak pakcik zakaria..dier ni memang kamceng ngan aku gak dlu..time form 4 aku duk seblah dier b4 kitorg duer2 blah masuk mrsm..mmg bes la time tu..kamceng nyer tu sbb kepaler kitorg ni samer..(bkn kembar ek..haha)..dier sempoi,aku sempoi..dier minat LP,aku minat LP..ok,u get the picture kan..hehe..dier ni antare insan kurus tinggi yg pnah aku kenal ar..haha..zaman skolah dlu dier ni suker influence kitorg berjalan2 antara klas..xpun muker2 yg bersidai kat koridor klas tu..rasernyer dier ni ar ketuernyer..haha..dier ni selamba badak je kalo nk sound org pun..tu aku suker tu..haha..ader skali tu time form 3 ke form 4..dier bet ngan faten and amal rasernyer..xkan basuh kasut skolah setaun, diorg bg 5 hinggit..betul2 dier wat lak tu..dasat2..setaun x basuh kasut skolah dier..isk2..naseb baek x kuar bau2 yg 'harum'..haha..macam2..yg time form 4, aku ngan dier masuk klas lambat so kitorg berduer xder tempat nk duduk lgi..terpakse la park meje blakang skali..pastu depan sumer dak laki lak tu..yg lagi haru depan kitorg ader lak alep a.k.a pembuli berjaye..ari2 aku ngan zati kene buli...ngok betul..ahha...zaman kanak2..

skang zati kat usm penang..amek biotech samer cam dayah..tp antara ramai2,dier ni ar paling jarang jumpe..aku pun xtau naper..kadang2 je ym..xper,maser maseh panjang..nnt jumper la kan zati..hehe


8) ijat/black

ijat/black a.k.a aizat anak pakcik misrin..aku kamceng ngan dier ni start time form 3 kot..bgus dier ni wat membe..menurut je kater2 aku...hahaha...dier ni blur orgnyer..da ar slalu kene buli ngan alep (aku mention dier td)..alep slalu kater ijat ni gelap ar itam ar..sian2..aku paling xleh blah igt aku pnah ar borak2 ngan dier ader ar 2,3 taun lepas kot..

aku : eh, aner kiter knal ek..aku luper dowh..tau2 je ko membe aku..ahah

ijat : lor, time form 2 kan kiter klas samer2...

aku : erkk....yer ke?? apsal aku xpnah nampak ko pun..(smbil recall2,siyes aku xigt ader dier
dlm klas aku time 2)

ijat : dem..tau ar aku gelap..

hahaha...sian dier..aku xberniat pun..haha..tp dier bgus ar as a fren..cam adek aku pun ader dier ni..sbb dier laher pun lambat dr aku..blur pun tahap blur adek laki aku..da tu menurut je perintah aku lak tu..haha..time nk spm dlu,rajen tuka contoh soklan ngan dier sbb dier anta kat umah tau..tu pun aku maen2 je suh anta dpn umah,dier dtg btol2 da..siyes cam adek laki aku yg menurut perintah..haha..tu la guner nyer membe kan jat?haha..1 je aku xleh bla ngan dier ni..bilangan awek dier cam lebeh dri umur aku je..hahaha..smpaikan aku kompius da..tp skang aku tau dier stick ngan nadia je..siap bgtau aku lgi cam ader harapan smpai future..gud2..aku sure ar doakan..amin~




hisyh..cam da panjang la lak..aimi pun da sound suh tulis sket2 sbb xlarat nk bacer..haha..okeyh2..aku smbung next time..daaa

Thursday, July 9, 2009

friends are precious..part one

hoho..im back..

arini nak criter pasal membe2 aku la..yg asal usul dari skolah semerbak dlu..hehe

camne nak criter ek..ikut kronologi ar ek..


1) Shayna

Shayna a.k.a Shahrina anak pakcik Ashaari..

Dier ni aku kenal dri form 1 lgi..time tu dier duk seblah aku..kat klas 1 Luhur..skema btol namer kelas aku..haha..nk recall jap zaman skolah..shayna ni ala2 tomboy gak time tu..sesuai ar ngan aku..kitorg duk depan skali..tepi tingkap..nampak padang skolah..hobi feberet time tu mesti ar mengusha orang2 kat padang skolah tu..haha..zaman kanak2..

shayna ni walaupun ganaz tapi baek per..(kene banje aku ni)..hehe..dier ni suker tulis cerpen time tu..banyak cerpen2 bes dier tulis..suker aku bacer..lgi 1 secret dier,rupernyer kuat layan industan gak walaupun ganaz2 tu..hehe..dier ni anak last, ader duer org abang..tp abang dier aku xder la usha ek..ngeh2..


aper lagi ek nk citer pasal dier..ha, lgi 1 dulu aku ngan dier suker kaco sorg brader ni..kitorg pnggil dier azam-azim sbb xtau namer dier azam ke azim..haha..siap ader skali tu shayna gi jerit tanyer namer brader tu time brader tu kat padang skolah..tp aku da luper namer dier aper..hahaha..lagi 1 mende yg aku ngan shayna slalu wat dulu = buku pantun merepek..haha ..yang buku pantun ni aku,shayna ngan cha(dier ni aku citer next ek..) ar yg wat..da wat merepek pastu gelak bacer pantun tu balek..haha..aper motip nyer ntah..sajer bersuker ria zaman kanak2..ngeh2..

rasernyer banyak lagi mende yg bes tp kang aku citer pasal dier sorang lak, yang laen ader lagi nk citer ni..hehe

skang ni shayna da makin ayu ( point of view aku la)..ganaz tu still but more feminine la skang..siap da berpunyer da skang ni..
good for her la..:)


ok,now lets move to the next person..

2) Cha

Cha a.k.a Natasha anak pakcik Abdullah or namer omputeh nyer Popovic..aku knal dier ni pun time form 1..muler2 dier masuk klas and cikgu aku introduce, muker innocent je aku tgk minah ni..haha..aku ngan shayna lak tengah pikir2 camne lak nak speaking ngan anak omputeh ni..da la dier duk blakang meje kitorg..aku yang xbaper nk pandai speaking lgi time tu biarkan shayna je yg mulerkan sesi perkenalan ngan anak omputeh ni..skali anak omputeh tu leh cakap melayu da..cakap nogori lagi..hahahha..klaka2..

biler da kenal tu, muler ar kitorg nyer three musketeer..ngeh2..aku,shayna n cha..inseparable..time tu baru kenal cha ni..xder maknenyer nk innocent minah ni..yg part paling best, time dier gelak..pontianak dengar pun bleh lari..haha..time masuk form 2, kitorg bertiger dpt jd librarian..kene dtg pgi2 jage library (sbb skolah petang)..tp aku raser kalo ar librarian tu
makan gaji, mampus kitorg xdapat gaji langsung..hahahhaa..sbbnyer, time jage library leh lak gi tgk mtv kat astro..tu sbb cha ar bawak kad astro tu..cucuk kat astro kat library tu, dpt tgk mtv..hahahha..

lgi 1, kitorg suker ponteng keje pastu fly gi umah cha..time tu dier duk sri gombak lgi..kitorg pun fly naek bas 41 (bas intrakota ek,rapid kl blum ader lgi..hehe)..time tu bayar 90 sen je..tp dak skolah dpt murah time tu, xigt baper, maybe 50 sen..byk kali gak ar kitorg fly gi umah cha..sajer duk lepak2..kadang2 borak2 ngan bibik dier..haha..bes sgt time tu..lagi 1, taste cha ni slalu pelik2..dier ader usha sorg drebar bas ni tau..dier ckp kat aku ngan shayna,muker drebar tu macam model Guess..dier panggil drebar tu amad..then, 1 hari, cha ni pun tunjuk la muker drebar tu kat area umah dier time tu..aku ngan shayna punyer gelak..smpai cangkung2 kat tepi jalan tu..hahaha..sbbnyer muker bkn cam model guess,cam model angkat tong gas pun ader..hahahaha klaka..tu antare memori paling bes la..and lgi 1, biler da nk gi skolah time petang tu, kitorg bertige slalu dpt 1 bas ngan brader2 yg nk gi kolej..kitorg bgi namer brader2 tu = 'abang ramai2'..diorg ni giler..suker maen loceng,pastu suker wat bising dlm bas..pastu siap leh ngumpat ngan kitorg pasal cikgu2 kat semerbak tu..ex semerbak rupernyer..haha..

time aku msuk mrsm, cha lak pindah subang..da jarang jumper dier..sob2..skang ni pun dier jarang gak dtg..dulu guner kete mak dier rajen lak..ni da ader kete sendri, jd malas lak..pelik btol membe aku sorg ni..haha


ok,next person

3) dayah

dayah a.k.a nurul hidayah anak pakcik Abdullah..haha..lamer da aku knal dier ni..dr zaman skolah rendah..tp knal as a classmate je la..dier ni peacemaker dlm geng kitorg..haha..sbb dier la paling neutral skali and paling sabar skali ar biler kitorg wat loyar buruk smpai tahap nk kene mkn penampo..hahah..tp jangan maen2, tangan dier kalo tampar org leh pengsan tau (ramai org ckp la)..haha..

start kamceng ngan dier ni kat semerbak ar kot..xigt lak form baper tpi around ngan membe2 laen kot..hehe..dayah ni rajen layan prangai kitorg ni..pandai masak kuah spageti yg sedap n buat org addicted..nyum2..tringat lak..aper lgi ek pasal dayah ni..dier ni mmg very good listener..
suker dgr problem kitorg..and dier suker kitorg gi umah dier..hahaha..lepak2 smbil maen ngan anak sdare dier yg kiut miut tu..time skolah dier ni senyap je slalunyer..tp ader skali tu dier gi marah husin..dier tengking lak tu depan2 klas..sumer org terdiam..sian aku tgk husin terkebil2 tp saper suruh dier annoying sgt..blum sempat org laen nk sound, dayah da gi sound dlu..dasat2..
jgn maen2..garang tau kalo x kene tempatnyer..hehe..tp baek..ayu bangat dong..:)

skang ni dier kat upm, amek biotech..da final year da..nnt dier grad dulu dr aku..huwaa..cpt btol maser berlalu..huhu..and dier la yg ader blog ( nk ngorat klik sini) dlu antare geng kitorg..hehe..n saper lgi x nyemak kat blog dier tu kalo bkn muker kitorg je..hahaha..


skang nk gi citer pasal org laen lak

4) manpreet

a.k.a manpreet a/p aiseh luper lagi namer ayah dier..haha..xper2..next time..manpreet ni time skolah, dier ni pengawas..tp dier gi join geng kitorg,trus jdi pengganas..hahaha..aku raser bdak2 semerbak tu pun pelik camne manpreet leh terpengaruh ngan kitorg ni..haha..time rehat, manpreet ni akan kuar awal sbb dier pengawas..time dier nk kuar tu, masing2 hulur duet kat dier nk kirim belikan kueh bom ( time tu feberet dowh)..haha..nnt time rehat kitorg ber-8 or ber-7 slalunyer akan lepak blakang koperasi skolah..time tu nnt manpreet akan datang ngan tocang dier tu..haha..sori2..nnt dier mesti datang ngan poket penuh sbb penuh ngan kueh bom..
sian dier asek kene jdi tukang beli je..saper suruh dier leh kuar rehat awal..haha..

dier ni dlu gi skolah naek beskal kaler merah dier..kitorg panggil ferrari..hahaha..gedik btul panggil ferrari..aku igt lgi time form 3, dier ni la tok guru english aku..time tu dier duk blakang aku dlm klas..sket2 aku pusing blakang tanyer dier..mmg xsia2 aku berguru ngan dier, english pmr aku trus A kot..hehe..kalo x mmg cam hampeh je tunggang langgang english aku..

kalo dulu dier slalu jln2 ngan ferrari dier tu, skang ni dier da leh drive..n dier la yg paling rajen nk gi amek kitorg kat umah sbb nk kuar..haha..sian dier..aku nyer umah da ar jalan kecik..sanggup tu..terharu2..hehe..manpreet ni hot gak sbenanyer..byk org minat tp jual mahal..muahahaha..she's waitin for the right person i guess..xper2, muder lgi..dier ni ambition dier nk jadi lawyer..skang pun tgh amek law kat ATC college (xsure la namer kolej dier)..huhu..
aku da plan ngan dier da, kalo aper2 hal dier je jd lawyer aku..haha..lgi 1, kampung dier samer ngan kampung aku..kat ulu yam..wee~ tp namer je kampung dkat2, xpnah singgah menyinggah pun..haha..


adeh, penat lak type panjang2 ni..kalo panjang sgt pun xbes lak kan..
okeyh2..aku wat next part nnt la ek..tnggu~~ hehe


Tuesday, July 7, 2009

sleepy head

erm..nk citer pasal aper ek arini..pasal sv aku yg baek budi tu nk resign..waaa..
da la pas dier resign aku kene duk under 'LS'( bkn namer tiruan)..LS ni siyes garang..
pasal mende kecik pun leh kene sembur ngan dier ni..huwaaa
tp aperkan daya, terpakse trimer naseb ngan pasrah..so skang ni aku kene blaja btol2 keje2 yg aku wat sbb LS tu suker interbiu2 mende yg in progress ni..

skang ni aku tgh blaja KPI..KPI tu key performance indicator..mende ni kene update tiap2 bulan.. kene kire based on total manhours..pastu da dpt total manhours tu, kene kire TRR ngan LWCR..da siap kire kene update lak..mende ni cam accumulation from every month so kalo salah utk one month, kene betulkan dri bulan januari..huwaa..xsanggup..

ok2,citer psal mende laen lak..korang pernah x nampak sign kat eskalator..dier tulis 'sila berdiri di sebelah kiri untuk memberi laluan'..lebeh kurang la..yg aku slalu agak2 annoy tu ngan org2 yg x reti bacer sign tu..still gak duk seblah kanan..pastu wat bodo je org laen nk naek/turun
eskalator ngan cpt..aku da ar nk kejar bas sumer2,org2 tu leh lak berdiri slamber badak je seblah kanan eskalator tu..isk2..kalo aku xmalu da lamer aku sembur cam LS
sembur pekerja2 dier..mkn dalam..haha

ok2,back to the business,nk smbung wat keje..(kunun)..hehe

Friday, July 3, 2009

internet oh internet

internet kat opis ni maybe akan kene block..waa..so far, sumer da kene block except mozilla jer leh guner..tp kalo kantoi abes la xleh guner langsung..mati kutu la aku camni..isk2..

sbb musabab knaper tenet trainee nk kene block?
sbb org IT tu detect virus yg affected network kat whole opis ni from one of trainee's computer here..jeng3..kan da kantoi..sumer trainee kat opis ni pun xsure saper sbb website yg org IT tu ckp bwk virus, kitorang sumer x pernah langsung bukak kot..ntah2 ni konspirasi je sbb nk block tenet tuk trainee..haha..(ni assumption kitorg je la)..

arini xder wat aper sgt pun, tp td Dr. J dtg and aku kene gi meeting tu..discuss pasal ergonomics..xpsal2 Dr. J tu asek attack aku..dier suh aku handle projek yg dier nk wat kat colgate ni..dier suruh aku blaja participate in real world nyer projek..huwaa..dier siap ckp lagi engineer nowadays kurang attitude pasal participate2 ni..sumer dok wat hal sendri je..(tp aku bkn engineer lgi..waa)..so skang ni aku pun peneng pikir nk start camne projek ni..sbb td time meeting aku ngantok..dengar x dengar je..haha..maner la aku tau dier nk suruh aku handle projek tu..cam ala2 nk wat etp pun ader sbb dealing ngan design2,dimension,autocad sumer..peneng2..


yeay,bsok nk gi tgk transformers ngan adek aku..skali skaler kuar ngan adek lak..asek kuar ngan membe je..haha..

alamak, bos da balek dri sembahyang jumaat da..nnt aku sambung lgi ek..daaa