Friday, July 24, 2009

perempuan melayu terakhir..

aku nk update pasal kisah idup aku pun xder yang menarek sgt pun diz week..hehe..so aku nk wat post pasal perempuan melayu terakhir..haha..

camni sebenanyer..aku ader gak terpikir..aper sebenanyer ciri2 perempuan yang perfect (ok mmg sumer orang x perfect tp at least nak dekat2 perfect la)..

soalan 1 : mesti ke perempuan tu pandai memasak baru leh dikaterkan perfect?
banyak opinion lelaki2 yg aku dengar berbunyik camni :

pewawancara : pada pendapat anda, adakah perempuan yang tau memasak tu dikatakan sempurna sebagai seorang perempuan lebih2 lagi isteri anda?

abu : eh,mestilah! mak sayer kater kalo perempuan xtau masak tu, xyah ar kawen ngan dier, sah2 x bahagier..ari2 makan kedai..hisyh,xsanggup sayer..(smbil geleng2 kepaler)

ali : bagi sayer, xkesah pun..lagipun zaman skang ni byk perempuan bekerja..ksian pulak diorang nk masak2 tapi untuk duer orang mkn je..rugi lak camtu sayer raser..

ahmad : ntah la..cam x perfect..tapi maybe perfect gak..lagipun zaman skang banyak je buku2 resipi kat kdai2 tu..kat tenet pun leh carik..so, sayer raser sayer trimer je la kalo jodoh kot..(smbil wat muker xder pendirian)

so, aku pun xtau..aku pun xreti sangat masak memasak ni (90% xreti..haha)..tapi maybe kalo aku rajen2 nanti aku blaja ar kot..hehe..




ciri2 orang first time masak la ni kot..hehe



soalan 2 : aderkah perempuan yang lemah sehabes lembut (contohnyer tepuk nyamuk pun ngan frekuensi penampar yg sgt rendah)

pewawancara : aderkah anda akan mencari calon isteri yang lemah lembut gemalai memandangkan anda suker yg perfect je?


abu : of course la! sayer xnak la bini sayer tu nanti bertumbuk ngan sayer lak..so, bia la dier lemah lembut gemalai..baru ar perfect utk sayer..(smbil tunjuk muscle yg xseberaper kat tangan)


ali : xsemestinyer..lemah lembut tu boleh..jangan lemah lembik da la..kalo lemah lembik nnt sayer yg xtahan..nak suh tolong angkat tepon pun dier kater berat kang sbb lemah lembut gemalai sangat tangan dier tu..hisyh..mintak simpang..


ahmad : erk..komen sayer...camne ek..ntah la..duer2 pun boleh..kalo da jodoh~ (smbil tersenyum simpul reben)


hoho..camne ni..aku ni ganas ala terrorist je raser..isk2..



sebenanyer aku pun xpaham apsal aku letak gmbar ni..nak kater lemah lembut gemalai,xder pun ciri2..haha..tapi sweet lak tgk..





aper lg ek..ntah ar..maybe banyak lagi ciri2 laen yg kadang2 aku pikir perlu ke ader pade seorang perempuan untuk jadi seorang yg perfect lebeh2 lagi as calon B1N1...tp..aku da luper lak..haha..

aper ntah yang aku membebel kali ni..sajer je terpikir topik ni..aper lak pendapat korang ek?





upin & ipin : penat da kitorang berceriter kat ko ni ayam, ko paham x?
ayam : kok..kok..kok..kok..

2 comments:

pendekar mustar said...

biler ek nak rajen 2?:P

bLueSpeCky said...

hihi..biler tiber masenyer..:P