Monday, August 31, 2009

shopping spree..yeaha~

salam :)

last saturday, mak aku ajak gi shopping rayer..hehe..and aku, adek pompuan & adek laki aku mesti la pegi..shopping kot..saper xnak~haha..

so, kitorg pun pegi la naek star lrt smpai ke sogo..well3, sampai je SOGO..orang2 kat dalam tu, mak aih..xtau ar aku nk kater aper..sesak! ader tmpat yang kat ground floor tu (aku raser la ground), ala tempat yg ader jual banyak2 kat tgh2 tu kan ( korang tgk la pic nnt), penuh ngan orang! kitorg xmasuk pun area tu, kalo masuk sure nak tengok barang pun xdapat..isk2..

maka, since adek laki aku sebuk nak beli sluar jeans, kitorg pun naek la atas..kat eskalator pun sesak..isk2..pelik aku, apsal sumer orang nak kuar shoping time aku nak kuar gak ni..haha..tp aku raser stended ar gaji diorg baru masuk kot..

smpai je men's department, xyah cakap la orang nyer ramai maner lak..aku nampak sale tag tu 70%, 80%,50% and macam2 % lagi ar..da macam kat pasar aku raser, bising + ramai..isk2..so kitorg pun tawaf la nak carik sluar jeans adek aku..penat menongkah arus manusia kat situ (dramatik abes)..haha..so da target 1 sluar ni..mak aku ajak gi PERTAMA KOMPLEKS lak, servey2 lagi..tapi hasilnyer = xder sluar yang adek aku berkenan..cerewet! haha

then decide nak gi jalan TAR dlu nak carik kaen untuk baju rayer..on the way tu macam2 idea nak beli kaler aper untuk rayer taun ni..adek pompuan aku kater hijau, carik punyer carik, xjumpe pun kaen yang cantek, thus hijau = reject! haha..adek laki aku lak kater merah, carik gak tapi mak aku x beraper berkenan, thus merah = reject!haha..aku lak ikut je la dulu, malas nak pilih kaler lagi..macam2 kedai kitorg masuk, JAKEL, SEMUA HOUSE.. smuer xder yang menarek..haih~ then decide nak gi kat tempat biaser, WISMA COSMIC..aku suker gi sini sbb kaen dier cantek2 and affordable..(korang carik la dekat jalan TAR tu, dekat2 ngan KAMDAR)..siyes cakap kadang2 kedai2 kat tepi2 jalan tu lagi mahal dari kaen2 yang kat wisma cosmic ni..(cam promoter lak...haha)..

dalam tu pusing smpai 2nd floor kot, baru la jumper kaen yang menarek hati, jiwa dan raga..kaler coklat..ngeh2..aku la pilih yang tu sbb corak dier cantek..:) so da beli then mak aku blikan kemeje lak untuk ayah and adek laki aku..pastu balek la sogo balek..

sampai2 sogo je stret gi beli sluar jeans adek aku..sambil2 mak ngan adek aku tu queue nak bayar, aku ngan adek pompuan aku gi mencuci mater tgk sale kat women's department lak..pusing punyer pusing, kitorg pun grab la sluar jeans + baju comel..haha..xleh blah btul..kalo da namernyer pompuan gi tgk sale tu, terkilan la pulak kalo x beli kan?? hehehe...

then, plan nak berbuker kat food court sogo tu je..so aku ngan adek laki aku gi la naek smpai food court..full giler!!..isk2..mak ngan adek pompuan aku lak time tu kat POH KONG, membeli belah..hahaha..so pas aku ngan adek laki aku da tour satu sogo tu and xder tempat available, kitorg berempat pun melepak la kat poh kong tu..mak aku beli gelang + loket..pastu dier nak banje lak aku ngan adek pompuan aku earring sepasang..aper lagi, rezeki rayer tu beb..haha..aku pun da pilih earring tu baru terpikir lubang kat tlinger aku ni xcucuk lagi..mak aku ckp tu small matter je, biler2 leh cucuk..ngeh2..biler la tu~ b4 rayer ni la kot..isk2..tu la zima, dulu da ader lubang tu ko biarkan je smpai jd buter..isk2..

since xder tempat nak bukak puaser, workers kat poh kong tu baek hati je bg kitorg minum air mineral kat situ..(cukup la tu..isk2)..tapi aku ngan adek2 aku gi makan auntie anne's yang kitorg sempat grab..smpai je kat luar sogo tu (sbb xkan korang nk mkn auntie anne's kat kedai emas lak kan..:P ), aku tgk bukan kitorg berempat je yang xder tempat nk berbuker..ramai lagi rupernyer berbuker kat tangga sogo tu..haha..

paperhal pun, shopping tu mmg best..haha..aku xder ar snap pic byk2, snap pun xberkualiti je hasilnyer, almaklumlah kamera 1.3 MP je..sob3~ :P









picture 1 & 2 : ni la antara scene shopping yang normal kat sogo tu..time ni da kul 6 so da x beraper ramai sbb smuer orang gi berebut meje kat food court..haha

picture 3 : adek pompuan aku cakap, " sadis betol la.."..adek laki aku lak cakap, " da macam kanak2 terbiar je kiter ni"..hahaha..

picture 4 : yeah, antara mereka yang senaseb ngan kitorg~haha


6 comments:

~ PIJA ~ said...

mmg betol laa mcm kanak2 terbiar da korang..!! heheee

bape helai baju raye korang..?

bLueSpeCky said...

hehe..orang kat malaysia ni ramai sangat..baper ek..3 helai je kot..taun ni rayer aner?

~ PIJA ~ said...

mcm biase ler..raye pertama balik liyam laa..balik ari je laa..korang balik perak ker?

bLueSpeCky said...

x ar..taun ni 1st rayer kat u.yam gak..rayer ke 3 bru blek perak..huu

KeRt.PiRuL said...

adoi wa raye gopeng ar taun nih..huk huk huk..melawat atok n nenek baru..waaaaaaaaaaa

bLueSpeCky said...

hhe..jalan2 la kat gopeng tu ek..