Tuesday, August 4, 2009

it takes two

i love the proposal..:)


aku bagi 5 bintang for this movie..aku pedulik haper kalo orang laen kater xbes ke aper..haha
basically, this movie is about two people who will be head over heels over each other towards the end of the movie..tapi before tu, macam2 da jadi..hehe


aku xnak la review lebeh2 sangat citer ni..nak suruh korang tengok sendri tapi at least aku bagi glimpse sket ar..

stori ni start ngan introduction character hero and heroin citer ni..Margaret Tate (Sandra Bullock) ni book editor yang memang ader power ar kat company dier..and si Andrew Paxton(Ryan Reynolds) ni lak PA/secretary/guard/kuli si Margaret ni..si Andrew ni memang xsuker ngan Margaret ni sbb attitude dier yang berkuku besi tu..haha..

Tapi tiber2, si Margaret ni terpakse la mintak tolong Andrew ni kawen ngan dier sebab nak setelkan hal visa dier..kalo x dier kene anta balek kanada..so, from there start la sumernyer..

Margaret ni kene ikut Andrew blek umah dier kat Alaska..most of the story based kat situ je..nenek Andrew memang klaka giler,si Ramone villagers kat kampung Andrew tu pun klaka gak..tapi ader klaka yg 13pg lak..haha..


Time kat umah Andrew tu, Margaret baru kenal camne rasernyer having a family..and Andrew lak baru dapat tengok siaper sebenanyer Margaret tu..hehe..tipikal but fun..i like the way the story narrated to show on how they actually fall in love with each other..hehe


harap maap la aku malas nak citer lebeh2, nanti x feel la korang nak tengok..siler ar usha gamba2 movie ni..hehe






awkward moment..hoho




left : betty white as nenek andrew yang very funny and rock!haha


ni lah scene Margaret proposed Andrew..:)


so kalo raser korang2 nak tengok acting yang memang mantap abes la, try la tengok movie ni..hehe

3 comments:

mr d0b said...

aku rse tertarik
lom ad mase nk tgk

dya said...

cite ni bukan best,
it's totally awesome!
and totally awwww-cute~
suka3!
nk andrew paxton! ;P

bLueSpeCky said...

dobi : hoho..tgk la..aku suker..:)


dya : btol2..sweet sgt dier..auuww~~~