Thursday, August 20, 2009

aku dan train itu..



salam..:)


as y'all know, aku guner public transport gi keje..nak dijadikan kesah..smalam cam biaser la..lalalala~smpai masjid jamek, aku naek star lrt..

smpai je stesen bandaraya..train tu berenti lamer gak ar..xtau ar naper train tu lambat nak jalan..then ader la dalam braper ratus meter from station tu, train tu tiber2 je berenti.."ni cam aritu kot..kejap je.."..aku cakap dalam ati la..hehe

tapi sah, kali ni nyer laen..giler cuak kot..situasinyer...


minute pertama : smuer orang still duduk ngan tenang lgi..aku pun layan je mp4 aku..

minute kedua : still cam the 1st minute lgi..aku pun cam biaser lagi la..pandang2 kat bawah nampak la jalan tgh jem..nampak sungai gombak..pastu tengok2 jam aku, takot terlepas bas lak kalo lambat sgt kang..haih~

minute ketiga : makcik depan aku da wat muker x snang duduk..maybe dier pun nak cepat cam aku gak kot..aku wat cam biaser lagi..ngantok..raser cam nak tido pun ader..

minute keempat : tetiber train from opposite direction lalu sebelah kitorang..time tu baru aku terpikir..kalo train yang aku naek ni stuck kat sini, train kat blakang camne? da la time gap between two trains x lamer..waaa..time tu aku da cuak..kepaler aku da bayang macam2 da..da la aku duk koc yg 2nd last..then,aku dengar lak bunyik 2nd train from opposite direction..waaa..cuak2..camne ni..


minute kelima : bleh plak la train yang aku naek tu trus senyap..xder gegar2, lampu ngan aircond pun trus off..time ni makcik seblah aku da start da tepon husband dier..makcik depan aku pun lagi ar bertambah2 xsenang duduk..dier pun da start kuar kan enpon..aku lak time tu tengah pikir.."kalo la dier suh kuar then ikut laluan kecemasan kat tepi platform ni, platform ni senget, rail dier lak pendek, waa...bawah lak sungai, aku lak x reti berenang..isk2..kalo ader train kat blakang lak camne, xpasal2 langgar train yang ni lak kang..waaa.."..(pengaruh final destination sgt tnggi ek time ni..haha)

minute keenam : siyes time ni aku da mengucap banyak kali..huu..time ni aku da terbayang da kalo ar ape2 jadi, aku xsempat lagi nak mintak maap kat sumer orang..waaa..time ni mp4 aku da tutup da..tp aku xwat paper..aku duk je statik..smbil bacer doa banyak2 la of koz..


minute ketujuh : suddenly train tu da start balek, lampu da on..aircond pun da on..waa..alhamdulillah~tu je yang aku mampu kater time tu..orang2 keliling aku yang tgh cuak tadi pun da duk ngan tenang je..isk..naseb baek xjadi yg bukan2..

last2, smpai gak aku kat stesen titiwangsa tu..tapi tu la..time train tu berenti ngan lamer nyer tu..aku pun raser smuer bende berenti..smpaikan aku da pikir macam2..isk2..naseb baek maseh ader chance utk aku improve aper yang patot pasni..i know i'm not perfect, but i'm trying to be a better person..insyaAllah~ :)



syukur alhamdulillah..bukan jadi camni..aku pun da almost luper pasal kes ni..




p/s : actually nk post pasal besday ayah aku tp xder picture dier lak kat pc opis ni..later la kot..hehe...


4 comments:

Munir said...

jom final destination ujung bulan neh. nak? vrooom vrooooom star pon nak cuak len la monorail ke roller koster ke -__-"

bLueSpeCky said...

hoho..no prob kalo xder aral melintang..cuak la dowh..da ar yg terbrenti tu menyenget je platform dier..bwh lak sg gombak..isk2..

Munir said...

atleast if u jump nothing hard down there, ada air lagi. bes pe dari jatuh pecah pale -__-"

bLueSpeCky said...

the thing is..aku xtau swim..haha