Thursday, September 3, 2009

couple time zaman skolah?

siler angkat kaki saper2 yang pernah couple time zaman skolah? haha..aku xleh angkat kaki..:P


entry ni bukan untuk sesaper, so no offense..it's just crossed my mind..time tgh xoxo ngan sorang membe td..haha..


actually kan, aku still xpaham aper benefitnyer couple time zaman sekolah..fun? maybe..but for me, maser korang melepak ngan member2 time skolah aderlah lagi best dari korang sebuk bercouple2 ni..ini bg aku la..bg korang aku xtau..stiap orang kan laen2..:)


kadang2 aku raser couple time zaman skolah ni macam banyak cons dari pro nyer..contoh2 yang aku raser cons la kan macam..

1) kalo korang guner henset da time skolah dulu, sah2 la asek nak beli topap je sbb asek sms/gayut..da la duet banje skolah pun xberaper nak banyak..kan ke da rugi tu..hoho..

2) maser terbuang banyak giler untuk partner korang tu..contohnyer time korang nak layan series, partner korang call,korang pun sah2 la gi gayut ngan partner korang kan..time korang nak maen bola petang2, partner korang call (ni untuk laki la), time korang nak membuter pas balek skola, partner korang call lagi..hisyh, zaman skolah dulu masa2 tgk tv, maen and tido la aku raser paling aku sayang nak buang..haha..

3) pasal study ni, aku xsure la..sbb eventhough aku xpernah terjebak (cewah..ayat~) ngan couple2 ni, aku nyer result xder lah gempak pun..ahaha..depends on yourself gak la kan..sometimes orang kater couple time skolah ni bleh bagi semangat, sometimes orang kater leh study samer2 plus dapat result gempak bersamer2..itu orang, bukan aku la..haha..(point ni cam bukan antare sbb aku raser cam xbes couple zaman skolah je..kiter gi next point la ek..haha)

aper lagi ek..hisyh..da blur lak..haha..aku raser main point aku is about time,money and zaman kiter nak kenal diri sendri dulu..zaman skolah la time kiter nak buat kawan..kawan yang sampai skang still stick ngan korang..couple zaman skolah ni bg aku x kemane..mostly..i repeat, mostly, yg couple zaman skolah xkekal pun sampai lepas spm..bkn stakat observation aku, mak aku pun cakap mende yang samer..sbb zaman skolah korang xraser lagi camne mingle ngan orang2 luar..and tahap pemikiran pun maybe x seluas time da abes skolah..zaman da abes skolah, da masuk maner2 universiti/kolej/aper je la, time ni la baru macam nak mengenal orang laen..and gayer pemikiran pun xsamer cam time zaman skolah..kan? :)

aku x prejudis pun kat budak2 skang or dulu yg couple time zaman skolah ni..as long as diorg tau jage diri and xmenyusahkan orang laen, ok la tu..adek pompuan aku pun couple tp aku tgk dier xder la pulak sampai asek pikir pasal partner dier je..maybe kanak2 skang da matured..or maybe mak aku akan jadi singa kalo adek aku lebeh2..haha..:P


aper2 pun, stiap orang ader pandangan masing2 kan..ni just aku nyer point of view je..what say you? :)






5 comments:

wani gaga gugu gege said...

*aku angkat kaki* sbg seorg yg pnh kapel time skola aku nk ckp.. btol sgt2 ape yg ko ckp tueeeee~~~~

KeRt.PiRuL said...

lil sis..join fb kan..add up angah kat kert_naty@yahoo.com or search me at kert notty..moh kite meriahkan lg page memasing..

bLueSpeCky said...

wani : hehe..jgn amek ati..tu p.o.v aku je..lgpun skang ko kan ngan kamal kan~lalala~~


angah : ok, beres! :P

Hafiz Hamid said...

wah, isu cinta, x dpt nk mengomen..=)

bLueSpeCky said...

aha..xder ar cinta maner pun..lgpun citer zaman kanak2 kan..:)