Tuesday, June 22, 2010

jadi kau pikir kau boleh menari

erk..direct translation sangat ni. haha.

sebenarnya tajuk entri ni => so you think you can dance

hehe..aku duk rumah ni addicted lak dengan season 6 rancangan ni..so aku pun pegi download semua episod season 6 and layan la..haha..

kesimpulannya, daripada top 20 season 6 ni, aku paling suker tengok Kathryn and Legacy.

but, most favorite => Jonathan Lee Perez a.k.a Legacy

dier ni under category Break-Boy (B.Boy), ataupun nama biase = breakdancing..

so, time audition aku tengok mamat ni cam, " ala, biaser je"..

tapi biler dier dapat masuk top 20, every week dier dapat dance ngan best giler la..bukan dance hip-hop je, dance jazz, contemporary, broadway and etc. sumer aku raser best, tiap2 minggu ader improvement (pergh, ayat da macam juri..haha)..

and omputeh kater kan sharing is caring, so aper salahnya kalo boring2 korang layan gak video-video kat bawah cam aku layan kat umah ni..:P



video 1: Legacy - No Air




description: video ni time da tinggal top 10 je dancers dalam competition ni..time ni dier menari solo for 30 seconds..smart



video 2: Russell, Kevin, Legacy - Beggin' (Hip-Hop)




description: haa, yang ni time top 20 showcase..3 penari hip-hop dalam rancangan ni wat persembahan..aku suker sangat sampai kan lagu yang diorang menari ni aku download wat sms alert tone..haha..video ni panjang sket sebab awal2 tu ader klip diorang prektis2 then baru performance..layan giler wa cakap lu~



video 3: Ellenore and Legacy - Machine Gun (Contemporary)



description: aku PALING suker yang ni la kot..bagi aku smart giler routine dance ni..macam mr and mrs smith versi musical..haha..xcayer? tekan play :P





haa,

tu la keje aku kat umah selaen makan tido..haha..addicted sangat tengok 'jadi kau pikir kau boleh menari' ni..

tengok orang menari aku suker, aku menari? last aku try menari pun darjah 6, tu pun punyer la susah aku raser nak hafal step..haha..maka aku pun surrender la..:P

so kalo korang x raser nak layan sumer video kat atas tu, try tengok yang no 3 pun jadi la kot..xpun no 1..ceh, baek aku cakap layan sumer je kan? haha..


ok la, nak sambung layan 'jadi kau pikir kau boleh menari'..adios :P


6 comments:

mr d0b said...

latest season ker nih?ke yg da lame?

bLueSpeCky said...

latest season 7. yang aku layan ni season 6. hoho

Rose Idayu Roslan said...

yey! nanti aku nak layan gak lah.

bLueSpeCky said...

yeah~ mari layan beramai2~ haha

kikaro said...

haha. seronok2.. jom masok kelas menari. weyh zima, kau buat tag aku plak. haha

bLueSpeCky said...

haha..pergh, xder bakat weh..skali dier wat breakdance mau patah tangan aku.haha

ok, nanti aku wat tag ko samer wani tu :P