Saturday, January 15, 2011

kerja biasa seorang 'reporter'

nak tau tak kadang-kadang kiter ader sorang 'special reporter' tau..

'reporter' ni memang laju, kalah la reporter Melodi tu..

antara situasi-situasi biasa yang boleh nampak kelajuan 'reporter' ni,

contohnyer..

biler kluarnyer result segale exam kat Malaysia ni macam UPSR,PMR,SPM..

pagi-pagi lagi 'reporter' akan call untuk tanyer..

"haa..camne si ************** punyer result?"

kalo jawapannyer result si ************ lagi rendah dari anak si 'reporter', maka si 'reporter' pun akan berbangga ngan anaknyer sambil berkater, "oh, biasela, banyak sangat maen tu, tak macam ******(anak si 'reporter' tu la).."


pulak da..

ingatkan pagi-pagi da call tu concern ke aper..ini tak..

pastu kalo result si *********** lebih dari anak dier lak, si 'reporter' serta merta berdialog, "oh, naseb baek la tu ek.."



hahahhahahhaaahhaa...lawak!!!


and semalam time aku hepi baru balek beli kasut kat Times Square (nak bagitau gak tu..haha), mak aku boleh citer si 'reporter' tu tanyer aku da keje ke tak..

aku pun cam, "like I care.."

and mak aku pun cakap la takde rezeki lagi bla3..

then ayat si 'reporter' cam, "da tu mane nak dapat duetnyer kasi kat kamu tu"..camtu dier kater kat mak aku..

ha, yang tu "I CARE"..

hello! si 'reporter', walaupun aku tak keje lagi and maybe tak keje same kampeni ngan anak kesayangan encik/puan 'reporter' tu, tak bermakna nanti aku luper mak bapak aku yer..

ingat cukup kasik duet je ke baru nak tengok camne anak balas jasa mak ayah?

argh, geram betol aku dengar ayat yang tu..mencabar kesabaran aku betol..

i know you always bragging about your 'beloved' daughter and her husband (which is also working at the same company) kan, gaji ribu riban kan..


but as i said earlier,


"i don't give a damn about that"

i just give a damn about what you said to my mother or father

and please, if you said those other words you said to my mum again, i may never ever be able to look you in the eye without being annoyed next time we meet..



fuh~ fuh~

okey, lega~

hahahhaa...ok, let's get back to usual mode..well, you know me, always happy-go-lucky one maa~ :)











5 comments:

naddy said...

sorry to say this, but that is just soooo typical malay attitude. dengki. canela kite nak maju kannn? Duhhh.

zoe said...

wahh garangnye akak kite nih. ahaha. anyway thats true. people who asked the that to ur mom probably money-seeker parents. the one who would ask money in return after what they had done to their kids. such a shame!.

abaikan je la. nnti kite dah ade rezeki tau la kite nak bagi mak bapak kite. yang penting kita ingt mereka. berkat duit keje! :)

bLueSpeCky said...

naddy : btol tu..kaco daun je kan org2 camni..hoho

cik zoe: haha..geram sket..tpi kejap je, 5 menet..haha..

btol2, org2 camni mmg malas nk layan lame2 pun..hehe

afilqorie said...

kan...perlu ke nk banding2 kiter ni...

who r u to judge me and you (and others yg dah kena la)??

kalau ak kena mcm tu (mcm pernah la dulu2)...next time ak nk jer ckp mcm ni??

"stage ak ngan kau sama ke?? stage ak Grammy...stage kau AJL pun x lepas yer..." **matilaa berangan

btw...dah kerja ke zima?

bLueSpeCky said...

hhahaa..klaka la ko ni fil..

ala, aku keje part time je bru..ko da keje ke? ke tunggu Mr P?