Friday, March 19, 2010

lagi lagi langkawi lagi lagi

salam :)


jangan salah paham ek..ini bukan citer lagi lagi senario or citer senario lagi lagi or yang sewaktu dengannyer~ :P

ini cerite pasal langkawi juga..eh, apsal macam tone aney mapley je ni..hish..

ok kembali ke tone normal..ni nak citer sket pasal rombongan puan kalsom ke pulau langkawi..

gitu~ glemer sangat kan~haha


nak dipendekkan citer, aku gi ni mengikut rombongan nenek aku buat..dier mmg macam biaser, aktif bab2 penganjuran rombongan ni..ejen travel n tour x rasmi la katerkan..haha..

ahli2 rombongan kebanyakannyer orang kampung nenek aku kat ulu yam tu..tpi kat kampung tu pun sebenanyer ramai2 sedare ngan bau2 bacang aku gak..maka ahli2 rombongan tu pun sebenanyer kire ader gak la sedare2 aku gak nyer..

xpayah la aku citer detail ek..aku pun peneng nak wat organization chart pasal salasilah femili aku ni..yang aku tau, kalo mak aku cakap orang tu pakcik kepade nenek aku ke aper, angguk je..tanyer lebeh2 kang aku sendri yang peneng..haha



bas bertolak : 10 mlm dr ulu yam..

bas sampai jeti kuala perlis : 5 pagi..

tiket feri : 7.30 pagi..





tersurat : kitorang pun menunggu la kat jeti tu dengan muker mamai 85%..haha

tersirat
: sumer orang x mandi lagi...kah kah kah :P




tersurat: petang sabtu pegi dataran lang and ronda2 pekan kuah je...

tersirat: plan awal nak gi island hopping tapi xdapat pegi atas sebab2 yang lagi tersirat..hoho




tersurat : jalan2 kat area makam mahsuri, malas masuk sbb da beraper kali pegi, samer je..

tersirat: topi pink tu adek aku beli harge rm7~ :P





tersurat: beramah mesra ngan tourist kat pantai chenang, leh la memeriahkan gambar lagi..haha

tersirat: ader je mat/minah saleh seksi tengah berjemur, tapi x baek la stalk diorg kan..
*psst.. saper nk gmbar diorg berjemur, dtg blik aku tgk samer2 ek..haha*





tersurat: naek langkawi cable car buat kesekian kalinyer~ (xingat baper kali)..

tersirat: nampak macho tapi adek mak su a.k.a baju belang ijau a.k.a taufiq tu gayat smpai pucat2 muker..ngeh2





tersurat: journey balek ke tanah besar..cewah~

tersirat: kaki lenguh sbb mangkuk visions yang mak aku borong kene letak kat kaki~huwaa..coklat2 yang diborong pun berat gak~isk2





no 1 : kemarau, padi da xijau~ kering~

no 2: giler ar hujan rahmat..mmg lebat giler..time ni macam baru lepas penang..

no 3: karaoke..makcik senah beria2 nak karok..klaka2..haha..aku nk upload video time dier karok ni tapi xleh upload la~ berejam2 asek loading je..make xdapat la aku nk kasik korang dengar sore makcik tersebut..hehe..

no 4: ni la jadinyer biler menyinggah ke padang besar..ni gmbar yang tersurat, nmpak periuk besar je..yang tersirat nyer, dlm tempat barang bwh bas tu ader kuali..BESAR PUNYER~~ haha





haa, tu je la citernyer~ eh luper, ader satu je lagi aku nk citer ni..pasal motel yang kitorang duduk..biaser la kan tiap2 kali rombongan mmg lepak motel je..taun ni sbb ader masalah teknikal, motel yang da book, diorg kensel last minute sbb aper ntah, so kitorg terpakse la book MAWANZA MOTEL on the spot..


slamer2 aku dgr motel yang walk-in je, xpenah lak mintak tambah duet smpai rm400 tpi yang motel satu ni, mintak rm400 dri organizer..pergh..

yang tu xper lagi, kot2 la polisi dier kan..


skali masuk blik....kecik~ bilik air kecik~ kotor....katil double decker cam nk patah..slimut xder..

..ok aku tau korang akan kater motel mmg kecik..tapi before ni slamer aku pegi motel yang 1 blik utk 4 orang, xder la kecik pun..siap ader katil double queen lagi..meje besar, almari, tv, blik air pun besar...bersih..


tapi MAWANZA MOTEL ni..ok kecik aku leh trimer lagi kot..tapi blik air dier..mak datok..kotor yang amat..ekon panas..meje teramat kecik smpaikan letak 2,3 botol air da full..aper kes? bayar da ar lebeh dari harge asal...hisyh..


lagi satu, aku bukan nak racist ke aper, this is just a simple facts..aku dpt tgk differences between malay and chinese punyer services..


ye la, motel melayu..duduk 3 ari, 3 ari tu jugak la sampah dlm blik tu terbiar je..xder housekeeping lngsung..xyah kater dlm blik, aku tengok akak receptionist dier tu, duduk je melangut..lantai kat kaki dier tu da kotor ngan daun2 pun xsapu..aper daa..pastu biler orang tanyer pasal blik ke aper, leh wat bodo je..oh, aku mmg sangat geram..jarang aku geram ngan orang..kan3?


tapi dari dlu mmg lepak motel chinese, walaupun xder la the great tapi diorg tau la nk bersihkan blik stiap kali kiter kuar..pastu layanan pun tiptop..friendly je..kes ni bkn kat langkawi je, aku gi penang aritu pun, tanyer motel melayu, punyer la layan kitorg cam aper je, tapi chinese nyer layanan mmg better la..


haa,


amek~ tetiber da terjadi panjang lak post ni..hahaha...

malas da nk citer lebeh2..kang korang gak yang x bacer..:P

snang citer kalo korang nk gi destinasi bajet ke langkawi tu, jgan la gi mawanza ni...byk lagi motel yang harge samer tpi lgi berkualiti..contoh cam suria motel, sri manis motel or motel2 kat area pantai cenang..xpun korang gi je kondo istana ke sbb harge dier pun ok la gak per nite..:)


ok, chiao dlu~ :) nk packing blek utp~ sob3..cepatnyer abes mid sem break~


notahati: eh, giler free aku..smpai ader 2 post dlm seari..ngeh2..padahal~~



2 comments:

~ PIJA ~ said...

maksu ko da peknen ke nora?

bLueSpeCky said...

err..stakat ni cam xdengar je..blom kot