Wednesday, March 24, 2010

ini sudah lebih!

macam tu la reaksi aku bsamer hosmet biler kanak2 junior yang serumah ngan kitorg ni, xreti nak jager kebersihan rumah..

bukan aper, da buat notis elok2..sopan lagi..diorang xdengar..

especially budak foundation (foundation yer rakan2, baru baper lamer je duk utp ni) yang bukannyer orang malaysia..malas nak cakap lebeh2 kang orang kater aku country-ist..

nak dijadikan citer, pagi tadi dapur umah kitorang sangat kotor, make kami pun tulis la notis yang maybe diorang ni leh paham sket..

tapi tau x aper diorang reply?





merah = kitorang
hitam = mereke


wah..

ini sudah lebih..

yela, bukan kitorang sajer2 nak bising..

tapi korang tengokla sendri...




nampak xsemut da berkampung kat ngan peti ais?
dalam peti ais pun ader gak..hisyh





ok fine, tu barang diorang, aku pun xhingin nak guner..
ini pun da clean up gak, kalo x ader je megi goreng yang ntah baper ari dalam mangkuk xbasuh2..geli la weh..





pinggan mangkuk ni kalo xdikemaskan oleh orang2 yang reti jager kebersihan, mmg x berkemas la jawabnyer..





aku malas nak explain..aku raser anak bujang pun xlarat idup camni..





suker letak barang merate2 pastu buat xtau je..
ini pun kitorang yang kemaskan dapur dlu..
kalo x bersawang bagai kat meje ni..




haa, amacam?

kalo korang paham aper yang kanak2 degil tu tulis kat atas tu, diorang kater rumah ni rumah diorang gak..so, xreti2 nak jager kebersihan bersamer ke?

adoiyai..

aku raser nak gi mengadu kat Aduan Rakyat je..

agak2 Karam Singh Walia terimer x kes ni?haha..


meh aku tutup post ni ngan serangkap pantun feberet mak aku,


"sampah terbakar, nampak asapnya..

hati terbakar, siapa yang tau.."

tapi korang tau kan? haha..:P


7 comments:

pinkybubbles said...

muahahahahahah!!! bgus2!! kalau ikot hati aku, aku nk g ketuk je bilik diorg tu. sound2! berani nk lawan AFY neh. da la aku y tertonggeng2 basuh dapur tu ari tu. ari2 basuh sink. susun rack. dem!

bLueSpeCky said...

haha..tu la pasal.

raser nak sepuk kang, jadi kes polis lak..xpsal2..haha

pinkybubbles said...

tu naseb baek ak tak tampal kt pintu bilik die td. hahaha. sbb kt dlm bilik die tu lebih messy.

~ PIJA ~ said...

buat je schedule..
kalau laa along jadi korang..
takde dah notis2 nih..
misi terjah terus..
tak pun bubuh je bekas meggie die dalam bilik or dpn bilik..

p/s : try dulu baru tahu..sebab i da try..berbaloi2..hhehehhe

bLueSpeCky said...

along :

haa, tu la aritu da sound byk kali..tpi biaser la degil..

dulu barang2 diorang gak bersepah kat dapur, ngan selipar jepun xguner nyer..hisyh2..

nnt nk try~

wani gaga gugu gege said...

Weh.. Aku suggest ko buang brg2 dorg yg bersepah tu.. Bila dorg tny, ckp la ko da buang sbb igtkan dorg biar tu sbb dorg xguna.. Amacam.. Best x.. Kalo ko btol2 wat mcm tu let me know.. Aku nk tao gak ape kesudahannya..

bLueSpeCky said...

haha..dayah da buang da tin2 susu krim yang da berkarat sumer diorg simpan dlm fridge tu..

barang2 kotak diorg tu pun dayah da suh diorg buang time kitorang cuci dapur aritu..

tapi tu la, pandai lak nk melawan..kalo ko tgk blik diorg tu, mmg lagi bersepah tpi xkesah la blik diorg, ini kat dapur tu buat saket mate plus saket hati..hoho