Monday, March 14, 2011

nobody likes you when you're 23

kalau ikut tahun, kirenye tahun ni umur aku 23 la..

kalo ikot spesifik, baru 22 tahun 9 bulan 14 hari..:P

tapi kan, ada ape dengan umur ek?

kadang-kadang tak tau nak berperangai ikot umur tu macam mana, yer tak?

aku pun tak paham ape aku membebel ni..

tapi aku cam terpikir-pikir gak, dulu time aku kecik-kecik, aku selalu tengok kalo orang besar umur lebih 20, mind set aku time tu, kalo da umur lebih 20 tahun je maksudnya dah besar, dah independent, and so on la..

tapi sekarang..

aku rasa, macam takde perubahan pun umur aku 13 ngan 23..

physically, berubah la kan, ala, korang ni, logik la kalo dulu pendek, sekarang tinggi sket..sket je la~~

tapi dari segi laen-laennye, aku pun tak tau aku ni berperangai same macam umur aku ke tak..

kadang-kadang rasa cara aku berfikir cam lagi tua, tapi kadang-kadang rasa aku suka act macam budak-budak..

kadang-kadang aku dengar gak, expectation orang-orang sekeliling la kan, lebih kurang mindset aku dulu-dulu tu la..

mindset yang macam at certain point of ages, you're supposed to do this, to do that, to own this, to own that..

ini serius..

so by now, aku tak sure aku ni patotnye act like umur berapa..korang paham tak maksud aku?

maksudnya macam..

contohnya, by umur camni, as a girl, supposedly aku da pandai la masak ke kan..contoh la ni kan..tapi jujur cakap la, kalo masak untuk diri sendiri and simple-simple aku tau la, kalo nak masak rendang yang siap kene masuk kerisik segale tu, memang aku tak reti..not yet :P so, logik ke aku da nak masuk umur 23 tapi still tak master part yang ni?


lepas tu pulak, kadang-kadang aku cara aku berfikir, lebih lak dari umur sendiri..susah nak explain part yang ni..tapi mostly, aku suke berfikir jauh ke depan..bukan ape, kadang-kadang aku nak prepare gak aper-aper yang patut..


haisyh, aper la aku mengarut ni..

ntah la..

macam takde motip lak entri ni..

ni sumer sebab tadi terdengar lagu Blink 182-What's My Age Again..

so, maybe i should start act my age, but..

what's my age again?













4 comments:

~ PIJA ~ said...

ade ape pada nombor.......hihiii....!!!

bLueSpeCky said...

ha, tu la kan~~ hehe

mr d0b said...

23 jer pn.lom 32

bLueSpeCky said...

ahakz. true that mr dob