Tuesday, March 8, 2011

10 sebab daku merindui UTP



10. Kad Matriks


tak boleh tunjuk gambar depan-depan, bahaye! :P


Hahaha. Pelik tak? Takdela, rindu la kat kad matriks utp kaler hijau terang tu. Bukan ape, boleh guna nak dapat less harga tiket wayang. Bukan tu aje, kalo agak-agak terlupa bawak pencil case, boleh gune kad matriks ni ganti pembaris. True story. Haha.




9. DC++


lebih kurang camni la rupe dc++


Kalau da kaki layan movies/series cam aku ni, adelah wajib merindui DC++. Haha. Inilah hub download tersohor kat utp. Mane taknye, kalo kat rumah, download gune torrent, dua tiga jam baru dapat satu episode series, tapi kalo DC++ kurang 10 menet da abes download. Heaven beb heaven~ Haha.




8. Ameeth, Farouk & Sithick dan mapley yang sewaktu dengannya


duer mapley favourite :P


Pergh, rindu weh mapley. Tambah pulak dengan kelazatan maggi goreng Ameeth or nasik lemak kat Farouq, kecur air liur. Pastu dapat lak kalo lepak ramai-ramai borak-borak takpun maen teka-teki kat maple, memang fun. Haha. Kat Gombak ni, tak jumpe lagi mapley yang menarik cam kat tronoh. Ade satu mapley kat rumah aku ni lagi la, TV pun takde. Kedekut giler. Orang gi mapley nak tengok bola pun tak boleh. Ceit!




7. Classmate/Course-mate!


gambar time bukak puase and futsal untuk batch dinner


Kadang-kadang gi kelas ni bukan nak study sangat pun. Jangan tipu la, aku tau korang pun kadang-kadang datang semata-mata attendance je kan? kan? kan? Haha. Tapi yang bestnye kalau gi kelas ni, ader classmate yang sempoi. Paling tak boleh blah, pernah jugak aku main game 'Nama,Negeri' la, Bingo la, lukis-lukis tangan la ngan classmate. Haha. Motip sangat, tapi tu la yang best tu :P




6. Cheap food


terliur weh lauk kerang tu


Trust me. Kalo korang kate harga nasik lemak Al-Quds kat utp tu mahal, compare ngan harga makanan kat luar, tu kire murah la tu. Mane taknye, aku ni pegi beli lunch, amek lauk ayam seketul kenit pulak tu, sekali kena RM4. Bukan tu je, lauk sardin seketul pun harga same. Cis bedebah betol. Mahal tau tak? Mahal! *tetiba emo..haha*




5. Casual attire



ha, camni je la attire kitorang gi kelas.
yang pakai sweater2 tu sebab gi exam, sejuk~~


Ha, yang ni memang aku suke. Pakailah baju camne pun (yang penting senonoh yer kawan-kawan) nak gi kelas, takde saper nak marah. Takde rules nak kene pakai baju formal setiap hari Selase ke, kene pakai baju kaler purple je ke. Haha. Best2. Cuba kalo time da kerja, tambah lagi siapa yang kerja kat ofis, hari-hari kene gosok kemeja/blouse/seluar slack sebab kena pakai. Haih, boring woo boring. Pakai jeans ngan t-shirt gak best. :P



4. K.R Rahmath


aku takde koleksi gambar KR Rahmath,
tapi rupe dier lebih kurang camnila..haha



Hahaha. Motip?? Jangan main-main, kedai ni ibarat tesco tronoh tau, macam-macam ada. Haha. Kalau rasa malas sangat nak kuar gi Tesco Pengkalan semata-mata nak beli maggi sebungkus, cukupla pegi kedai ni je. :P Kirenye tempat ni ala-ala 'Syurga Membeli-Belah' la gitu. Hahaha.




3. Jalan-jalan


cameron. bukit merah. penang


Ha, sebab study kat utp ni la, dapat merasa jalan-jalan ala-ala jauh sikit. Dapat pergi Gua Tempurung, Penang, Taiping, Bukit Merah, Cameron, Lumut, Pangkor, Ipoh, Kellie's Castle etc. Best tu~ Cuba imagine kalo utp ni kat KL, bosan jugak kalo asyik pergi Midvalley ke, Times Square ke, The Curve ke since sumer shopping mall je. Laenlah kalo pegi shopping mall boleh shopping dengan bahagia, yang tu aku suker. Haha.




2. Being student


nampak tak muke hepi study tu? hahaha


Seriously, masa jadi student memang the best! Okay, the best kalo takde exams, projects, tests, assignments segala :P Yang bestnye time study boleh susun timetable kasik cantek punye~~ Memang time susun timetable kalo boleh nak susun masa free sekali untuk kesenangan diri. Haha. Lagi satu, kalo malas pegi kelas, boleh ponteng, takde sape nak marah. Hahaha. (ajaran sesat!)




1. Housemate!!

Rindu la nak lepak-lepak, tak kesahla kat bilik saper-saper pun, janji dapat lepak bila free. Time tu la nak update-update story, mengusik-usik, memerli-merli, gurau-gurau manja gitu~ Haha.Pendek kata rindu-serindu rindunya la~ (T.T)





slideshow special untuk housemate,
you guys always make me smile :)








notahati: sesetengah gambar aku amek dari google image, so kalo ader saper2 rase gambar yang aku amek tu dari korang punye website, aku just nak cakap thanks yer :)








14 comments:

Malin said...

klaka gmba kr rahmath tu..
hahahah!
mane ko sebat dooooh?

bLueSpeCky said...

hahaha..aku sebat google image je

tenangsudey said...

hahaha setuju semuanya walaupun lom meninggalkan UTP

bLueSpeCky said...

hahha..amboi, advance betol stujunye tu :P

najibahcomellagianggun said...

rindu kawan2!!! utp utp utp!! huaaa rindu semuanya~~~

bLueSpeCky said...

hehe..ko mesti rindu aku kan??? :P

tpi btol la, rindu utp~~wuuuu~~

Urutoraman K said...

aku ada lagi kad matrik. :3

bLueSpeCky said...

haha...aku ader..yg 5 hinggit punyer :P

si gadis said...

oh how i miss all those 10 things. very true zeema :)

bLueSpeCky said...

kan~~~ rindu gak petchemers~ hoho

Anonymous said...

move on la wei!

bLueSpeCky said...

er..encik/cik anon, i've moved on already..:)

sem said...

sye budk msuk UTP n bru nk blajr gune DC++...bley tlong tergkn cmne nk gune....? hehe...tq...=D

bLueSpeCky said...

eh..yer ke? hehe..cam da luper lak..yg igt la..install dlu dc++ tu..then kene tanye orang la ip utk dc tu baper..baru leh connect..oh and kene share folders before leh connect tu :)